RECENSIE: Kopna Kopna - Kopna Kopna

2002-06-18 Het maken van een demo is om er voor te zorgen dat je als band van je laat horen, en zo mensen geïnteresseerd kunt maken in je muziek. Op die manier probeer je vervolgens (meer) optredens los te krijgen, en wie weet wel een platencontract binnen te slepen. Erg slim dus van het 5 koppige Kopna Kopna, om hun 3 nummers tellende demo volledig in mp3 formaat op hun site te zetten. Het hoesje kan je echter gratis verkrijgen bij een optreden van deze band uit Roelofarendsveen, waarmee ze 2 vliegen in 1 klap slaan: mensen luisteren zowel de demo, en komen vervolgens naar het optreden. Das nog eens goed gebruik maken van mp3.
En dat er mensen naar aanleiding van de demo naar hun optredens zullen komen, staat wel vast, want Kopna Kopna levert een erg lekkere demo af. In eerdere recensies werd Kopna Kopna reeds vergeleken met Zita Swoon, wat niet verwonderlijk is gezien het feit dat Tom Pintens (keyboard-speler ZS) deze cdemo heeft geproduceerd. De keuze voor Tom Pintens bleek eerder ook al een goede zet voor Flemming, ook al een band die popmuziek met een twist maakt. Waarmee niet gezegd wordt dat Kopna Kopna als een kopie van Zita Swoon door het leven gaat, want daarmee wordt de band te kort gedaan. Ok, ‘Trouble Sweet Tune’ klinkt een beetje als ZS, en ook het feit dat KK ook optreedt met theatergroepen duidt op eenzelfde (Kunstacademie) achtergrond, maar dat is geen moment hinderlijk voor de muziek. Kopna Kopna is vooral goed op weg om een eigen gezicht te krijgen.
De invloed van Beck is duidelijk te horen in ‘dr Bass’, met zijn intro dat zo uit ‘Presure zone’ komt. Dr Bass had dan ook zo op Becks ‘Midnight Vultures gekund.
Af en toe mist de zang nog wat overtuiging, hoewel zanger Rik Elstgeest dit manko live vast niet zal hebben, en het aan zal vullen met een flinke portie enthousiasme. Kopna Kopna zorgt ervoor dat je na beluistering van de cdemo uitkijkt naar het debuutalbum, en het moet raar lopen willen ze ons daarmee teleurstellen.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Kopna Kopna Label:Eigen Beheer

Ozma - The Doubble Donkey DiscAls je zenuwachtig wordt van de soundtracks van computerspelletjes zoals ze...

Right Direction - Beyond The Beyonds Op dit vijfde album laat Right Direction horen verontwaardigd, weemoedig,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT