RECENSIE: Number Nine - Number Nine

Number Nine – Number Nine
recensie cijfer 2009-03-06 Eind 2006 is Number Nine ontstaan uit een aantal leden die eerder in de band Speaker speelde. Nadat in 2007 ex-Bad Candy drumster Stefanie Salmon erbij kwam was de bandbezetting compleet. Nog een jaar later en het debuut album van deze Utrechtse formatie is een feit. Zes nummers telt dit titelloze debuut.

Naast eerder genoemde Stefanie bestaat de band verder nog uit Natasja den Toom (zang en toetsen), Ruud Bakker (zang en gitaar), Marnix Kuipers (gitaar en achtergrond zang) en Ronald Maas (basgitaar en achtergrondzang). Dit vijftal moet, de inmiddels toch al succesvolle, Utrechtse muziekscène gaan veroveren. En daarna bij voorkeur ook de rest van het land. En dat lijkt toch al een beetje te gaan lukken. 3Fm heeft de band al een kans gegeven om op nationale radio hun kunsten te vertonen. Met als gevolg veelal lovende kritieken van de dj’s.

Muzikaal leunt Number Nine op twee peilers. De hedendaagse popmuziek en de jaren zestig meerstemmige surfmuziek. En om maar met die laatste te beginnen, het nummer ‘Sun Sun Sun’ neemt je echt weer mee terug naar de tijd van de Beach Boys. Een ideaal nummer om de zomer in je huis te halen na een lange koude winter zoals deze. Maar buiten dat. Het nummer heeft een fijne vibe, mooie meerstemmigheid en een uitstekende melodie. En het zingt heerlijk mee. Dat is ook niet geheel onbelangrijk.

Helaas is ‘Sun Sun Sun’ ook verreweg het beste nummer op deze cd. De overige nummers halen dat niveau niet. ‘Eat Fruit’, en ‘Dodgeball’ doen het ook nog heel aardig maar ‘She’s Done It Again’, ‘When I Remeber’ en ‘Cruzin’’ weten niet te raken. Het zit allemaal prima in elkaar maar ze hebben niets extra’s. Gewoon popliedjes dus. Het is echter wel duidelijk dat het er inzit maar nog niet helemaal uitkomt. Dat is erg jammer want wanneer deze band nog een aantal liedjes kan schrijven die meer leunen op het surfgeluid kunnen daar best wel eens hits uit voorkomen. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Number Nine Label:Eigen Beheer
Remorse – Awaiting Your Death

Remorse - Awaiting Your DeathHet Limburgse Remorse is een thrashmetal band met een no-nonsense houding....

The Vendetta/ Danny Diablo – When Worlds Collide

Danny Diablo - The Vendetta - When Worlds Collide The Vendetta timmert al sinds 2004 stevig aan de weg (Daarvoor opereerde de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT