RECENSIE: Cruel Hand - Prying Eyes

Cruel Hand – Prying For Eyes
recensie cijfer 2009-01-28 Het begon als een zij- project van de hardcore band Outbreak. Maar al snel na de release van Without A Pulse werd Cruel Hand opgemerkt door het grotere publiek en enkele grotere labels dan 6131 Records. Met pijn in hun hart verlieten ze 6131 Records en tekende de band hun contract bij Bridge Nine Records. Ondertussen was Cruel Hand allang geen zij- project meer, maar een volwaardige band.

Met Prying For Eyes laten deze Amerikanen duidelijk zien waar zij hun hardcore- inspiratie vandaan hebben gehaald. Het uit Nederland afkomstige No Turning Back is weliswaar een invloedrijke band in het hardcore- genre, maar hier valt de vergelijking niet weg te slaan. Bijna veertig minuten lang krijg je het idee dat je naar de nieuwe plaat van No Turning Back zit te luisteren. Helaas, weinig bands kunnen aan deze grote band tippen en zo ook Cruel Hand niet.

Door de zo opvallende vergelijking wordt Prying For Eyes al snel minder. De variatie ebt snel weg waardoor er tegen het einde van de cd enkel een standaard hardcore band overblijft. Spijtig genoeg houden Chris en zijn metgezellen de spanning niet tot het einde vast. Mocht deze band live net zo overweldigend zijn als No Turning Back, dan hebben ze nog een lange levensweg te gaan. Moeten ze het echter toch van hun studioalbums hebben, dan is er nog een hoop werk aan de winkel.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Cruel Hand Label:Bridge Nine
Bible of the Devil  - Freedom metal

Bible of the Devil - Freedom MetalHoe tegenstrijdig kunnen je albumnaam en je bandnaam zijn? Waar Bible of the...

Devian – God to the Illfated

Devian - God to the Illfated Wat kan het toch heerlijk zijn om ouwe bekenden terug te horen. Devian is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT