RECENSIE: Nightmares on Wax - Thought So...

Nightmares On Wax – Thought So…
recensie cijfer 2008-09-03 In 1991 bracht George Evelyn samen met Kevin Harper de eerste techno-achtige cd als collectief uit. Kevin ging er vandoor en vier jaar later kwam het vervolg alleen nog maar uit de handen van George. Onder de naam Nightmares On Wax, of DJ EASE, maakt George de zo herkenbare chill-out muziek met hier en daar een uitstapje naar triphop, electro en eigenlijk nog veel meer stijlen. Als we de twee mix albums niet meetellen is inmiddels het zesde album een feit. De opvolger van In A Space Outta Sound heet Thought So… en komt uit op het beroemde Warp label. Het unieke aan deze opvolger is dat alle nummers geschreven zijn tijdens een roadtrip.

Op de voorkant van het hoesje staat een wirwar aan warme kleuren, die geïnterpreteerd kan worden als verwijzing naar de diversiteit van de muziek. Die diversiteit is er zeker. Nummers als ‘Be There’, ‘Moretime’ en ‘Hear In Dark’ zijn lekkere lounge tracks. Rustige beats en vocals ondersteund door een lekker in het gehoor liggende melodie. Dat het niet alleen rust is wat Nightmares On Wax uitstraalt bewijzen de soms haast exotische nummers zoals ‘195 Lbs’. Deze zorgen voor een direct verlangen naar het strand, zon, zee en de daarbij behorende middelen om het nog aangenamer te maken.

De cd staat na één keer luisteren eigenlijk gelijk al op repeat. Het lijkt telkens alsof de tien nummers voorbij vliegen. Als traktatie wordt de luisteraar ook nog een naamloze hidden track voorgeschoteld die fungeert als een soort afscheid. George Evelyn heeft met Thought So… weer een juweel van een plaat afgeleverd. Een album in elkaar zetten die eigenlijk bij elke stemming hetzelfde positieve gevoel overdraagt verdient gewoon een super dikke voldoende. Dat George maar snel naar Nederland komt om ons live te laten genieten!
Recensent:Kees de Jong Artiest:Nightmares on Wax Label:Warp
De Kift – Hoofdkaas

De Kift - HoofdkaasEr is momenteel bijna geen band ter wereld die het beter voor elkaar heeft...

Fujiya & Miyagi – Lightbulbs

Fujiya & Miyagi - Knickerbocker Fujiya & Miyagi maken het soort muziek dat eigenlijk met zonnebril op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT