RECENSIE: Burn NL - Burn I

Burn NL-Burn 1
2004-06-21 Het hoogstaande intro bij het nummer 'Dying Town' zou bij de grote metalbands van deze aarde niet misstaan. Helaas wordt die intro in een klap aan gort gereten en teniet gedaan door de daarop volgende afschuwelijke beknepen zang. Op de andere twee nummers van dit minicd'tje is het daarmee wat beter gesteld, maar het blijft enigzins vervelend.
Het kan ook allemaal wat compacter, Burn heeft nu meer dan 14 minuten nodig voor drie nummers. En die tijd wordt vooral opgevuld met veel onnodige herhaling die de plaat uiteindelijk toch ietwat saai maakt. En dat is dodelijk, zeker als het gaat om een demo van drie nummers. Zo blaast Burn echt nog niemand omver met hun muziek, terwijl ze ons in 'Blow You Away' vertellen dat te willen bereiken.
Voordat we zover zijn zal het zeker een paar jaar, en veel oefening, verder zijn. Dat is niet erg, de band is nog jong en dus is er zat tijd om alles flink aan te scherpen. Vooral gezien die magnifieke intro is er alle reden om aan te nemen dat er veel meer mogelijk is. En één goed intro is al een prima prestatie, zeker voor (zoals ze dat zelf zeggen) 'a nice little band from Driebergen-Zeist'.
Recensent:Paul van Dijk Artiest:Burn NL Label:Eigen Beheer
Geen Coverart Beschikbaar

The Palookas - The Warming UpThe Palookas spelen ska. Dat doen ze al weer een paar jaar, sinds eind 2001....

Devolve - End it now

Devolve - End It Now 'End It Now' is een herkenbare hardcore cd. De cd bevat vijf nummers met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT