RECENSIE: Lou Lou & The Guitarfish - Lou Lou & The Guitarfish

Lou Lou & The Guitarfish - Lou Lou & The Guitarfish
recensie cijfer 2008-07-23 Twee dagen hadden Lou Lou Rosenthall en haar band The Guitarfish er voor nodig om een volledige plaat uit te geven. De nieuwe uit San Francisco afkomstige band heeft daarvoor de handen ineen geslagen met producer David Katznelson – de dinosaurus van Birdman Records die al werkte met bands als Flaming Lips tot en met Nick Cave - , om gezamenlijk een rock & roll geïnspireerde plaat te maken met een tikkeltje girlpower. Op het eerste gehoor heeft Lou Lou veel weg van één van de collegebands die begin jaren ’90 furore maakten tijdens de eerste grote alternatieve golf. Relatief eenvoudige akkoordenschema’s ondersteund door het hoge stemmetje van Lou Lou zelf, plus de gemiddelde leeftijd van de band (ongeveer 16) ondersteunen het schoolbandjeskarakter.

Naast deze insteek valt voornamelijk op dat de cd toch vrij rommelig opgenomen is, met een hele hoop ruis en zonder het uitversterken van de losse instrumenten. Eigenlijk beluisteren we dus hoofdzakelijk een concert van een pas beginnend bandje in de studio. Waar moet deze band het dan van hebben? Allereerst klinkt er een behoorlijke gedrevenheid door in zowel de nummers ingezongen door Lou Lou als (broertje?) George Rosenthall. Vooral het nummer ‘Cheap Thrills’ maakt een erg sterke indruk, mede dankzij het Sonic Youth-achtige refrein. Waar de band het niet van moet hebben is de variatie. Veel van de nummers zijn onderling inwisselbaar en kenmerken zich door distortion over de gitaar en vrij lompe teksten van Lou Lou (“Hit me son of a bitch”). En hoewel de stem van Lou Lou soms wel wat weg heeft van Blondie, kan ze helaas toch niet tippen aan de gracieuze uithalen van Debbie Harry en haar onweerstaanbare uiterlijk.

Ter hoogte van nummer 8 'The Tingler' heb ik het ook wel weer gehad met de nummers. Gebrek aan variatie en makkelijke rock & roll uitvalswegen als walking-bass-loopjes om de zaak wat te peperen maken de cd toch net niet interessant genoeg om een blijvertje te veroorzaken. Wel moet de band nagegeven worden dat ze op erg jonge leeftijd al behoorlijk stoer een eigen album op een label hebben. Daar blijft het dan voor mij ook bij.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Lou Lou & The Guitarfish Label:Munich Records
Tricky – Knowle West Boy

Tricky - Knowle West BoyNa een aantal nogal lauw ontvangen releases, die bij ondergetekende eigenlijk...

The Fratellis – Here We Stand

The Fratellis - Here we Stand In de laatste weken van 2006 werden de hitlijsten (en feestcafés) bestormd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT