RECENSIE: Everest - Everest

Everest – Ghost Notes
recensie cijfer 2008-07-25 Bekend zijn ze nog niet in Nederland maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Neil Young heeft ze op sleeptouw genomen en laat het niet na om zoveel mogelijk reclame voor ze te maken. Op de laatste editie van Bospop mochten ze openen voor de meester. Maar straks zal Everest op eigen benen moeten staan. En dat moet prima lukken met hun debuutalbum Ghost Notes. Uitgebracht op het label van hun mentor.

Everest is ontstaan uit leden van een muziekcommune in L.A. die besloten om samen muziek te gaan maken. De groep werd aangevuld met een aantal vrienden. Het was pas in 2007 dat de band voor het eerst samen op een podium verscheen. En niet veel later, in augustus van dat jaar, was het al tijd om hun eerste album op te nemen. Tijdens de opnames van Ghost Notes zijn er geen computers gebruikt, iets waar de band heel trots op is.

Muzikaal is Everest een mix van Folk, Country en Pop. Kortom, het klinkt behoorlijk Neil Young-achtig. Deze sound heeft gezorgd voor een paar prachtige nummers. ‘Angry storm’ bijvoorbeeld, een aanstekelijk balled. Of het meer up-tempo openingsnummer ‘Rebels In The Roses’ en ook afsluiter ‘The Future’ is een juweeltje waarin goed te horen is dat Young van grote invloed is geweest op Everest. En zelfs het ruim zeven minuten durende ‘I See It In Your Eyes’ verveelt geen seconde. Maar het meest catchy is toch het nummer ‘Reloader’. Een nummer dat meer naar pop dan naar folk neigt.

Everest is een aanwinst voor iedere muziekliefhebber. En zelf voor de mensen die niet van Country of Folk houden is dit een prima album. En de ‘ouderwetse’ opnameapparatuur die de band heeft gebruikt werkt bijzonder goed. Het geeft toch een licht nostalgische tint aan dit album.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Everest Label:Vapor Records
John Mayer – Where The Light Is

John Mayer - Where the Light is - Live in Los AngelesZanger/gitarist John Mayer mag dan pas dertig zijn, hij deelde het podium...

Sahara hotnights - What if leaving is a loving thing

Sahara Hotnights - What If Leaving is a Loving Thing Deze Zweedse meidengroep is in hun thuisland zo’n beetje de bom. Hun vierde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT