RECENSIE: Flyleaf - Flyleaf

Flyleaf - Flyleaf
recensie cijfer 2008-02-02 Drie jaar geleden zag het eerste en enige album van Flyleaf in hun thuisland het licht. Na uitgebreid touren en promoten in Amerika is dit jaar Europa aan de beurt. Onlangs kwam hier Flyleaf uit en kunnen we hem eindelijk in de winkel kopen en de download van de computer verwijderen.

Hoewel het oude nummers zijn staan de leden er gelukkig nog steeds achter en zijn de elf ook zeker niet om je voor te schamen. Het is pakkende poprock met de schattige Lacey Mosley achter de microfoon. Samen met vier andere maakt ze muziek wat refereert naar God, maar dit (gelukkig) bescheiden op de achtergrond. Naast nummers over Hem is ook de schietpartij in Columbine een inspiratie factor geweest op het debuut.

De heren en dame moeten het vooral hebben van hun singles 'Fully Alive' en 'I'm so Sick'. Nummers die net iets beter uit de verf komen dan de andere. De twee kunnen we tevens terug horen in heel wat films als soundtrack en zelfs in verschillende videospelletjes. Het debuut is voor Europa nog nieuw, maar de band zelf is al druk bezig met de opvolger. Of hier tevens producer Howard Benson (My Chemical Romance, Papa Roach) ook mee zal helpen is nog niet duidelijk. De kans dat Dave Navarro (ex Jane's Addiction en Red Hot Chili Peppers) net als op dit debuut weer mee zal doen is echter erg klein. Hij was namelijk toevallig in de studio tijdens de het afmixen van ‘There For You’. De leden hebben hem zelf nog nooit ontmoet, ze hebben geen idee of hij Flyleaf wel een leuke band vindt.

De Amerikanen waren onlangs in onze hoofdstad samen met Deathstars en Korn. Wanneer het aan mij ligt zien we ze snel weer terug in Nederland. Dit misschien nog niet met een headline tour, maar wellicht nogmaals als support van een grote publiekstrekker. Een succes zal het in elk geval worden!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Flyleaf Label:A&M
très.b - scylla and charybdis

très.b - Scylla and CharybdisJe zou het een bij elkaar geraapt zooitje kunnen noemen: een Poolse zangeres,...

Seachange – Disband In Bonn 2007

Seachange - Disband in Bonn 2007 Na acht jaar besloot Seachange ermee op te houden. De band uit Nottingham...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT