RECENSIE: Stephanie Struijk - Closer to the Heart

Stevie Ann – Closer To The Hart
recensie cijfer 2007-10-22 Twee jaar geleden verscheen het debuutalbum van de toen nog jonge Limburgse zangeres Stevie Ann. Nu, een Essent Award, Zilveren Harp en een groot aantal optredens op onder meer de bekende festivals later, is haar nieuwe album klaar. Closer To The Heart is de titel van het album. En de naam van het album beschrijft gelijk het grote verschil met haar debuut cd. Intiem, sfeervol en persoonlijk, zo omschrijft ze zelf haar nieuwe werk. Tijd voor een luisterbeurt.

Het opnemen van het nieuwe album is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Na een twijfelfase heeft ze in Engeland weer nieuwe inspiratie gevonden. Daar is dan ook het merendeel van het nieuwe album opgenomen. Het weggaan uit Nederland heeft voor rust gezorgd tijdens het opnameproces. Muzikaal zijn er geen grote veranderingen op dit album. Wel heeft er een kleine verschuiving plaatsgevonden van country-achtige muziek naar meer popachtige liedjes. Maar dat wil niet zeggen dat alle country invloeden zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn meer folk-, blues- en popinvloeden gekomen. Maar wel allemaal vanuit het singer/songwriter oogpunt. Het geheel is door deze verschuiving wat afwisselender geworden. Dus de luisteraars die het debuut te saai vonden zullen meer aan hun trekken komen met dit album. ‘Get Away’, de eerste single van het album, is meer up-tempo gevolgd door het intieme ‘Your Own Heart’ waarna weer plaats gemaakt wordt voor elektrische gitaren in het nummer ‘Love Song’.

Hoewel dit album een stuk afwisselender is, en daardoor wellicht een groter publiek bereikt, is Stevie Ann op haar best wanneer de liedjes zo kaal mogelijk zijn. Eén van de hoogtepunten van het album is dan ook het titelnummer ‘Closer To The Heart’. In dit juweeltje hoor je alleen zang, gitaar en saxofoon. Maar ook ‘As Cold As You’ verdient een aparte vermelding. Dit is zoals we Stevie Ann willen horen, gevoelig en breekbaar, in een kleine setting. Na een goed debuut weet Stevie Ann ook met dit nieuwe album weer de harten van veel muziekliefhebbers voor zich te winnen. Ze is een groot talent en wanneer ze blijft groeien wordt ze zonder twijfel één van de grootste Nederlandse artiesten. En wie weet kan ze ook in de landen om ons heen voet aan de grond krijgen. Het is nu wachten op de echte hit zodat ze door kan breken.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Stephanie Struijk Label:CNR Records
Mark Knopfler – Kill To Get Crimson

Mark Knopfler - Kill to get CrimsonZonder twijfel behoort Mark Knopfler tot de beste gitaristen van zijn...

Public Enemy - How you sell soul

Public Enemy - How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold... Public Enemy uit Long Island, New York, formeerde zich in 1982 en tekende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT