RECENSIE: The Killbots - The Killbots

Killbots - Killbots
recensie cijfer 2007-10-24 Dat onze zuiderburen ook niet vies zijn van het voortplanten van goede bands hebben we de laatste jaren wel kunnen ontdekken. Met festivals als Rock Werchter en Pukkelpop is het ook niet vreemd dat ook de Belgen met het rockstervirus besmet kunnen raken. Bij rocksterren hoort natuurlijk ook een dosis harde gitaren, geschreeuw en ongelikte solo’s. Deze ingrediënten zitten allemaal in het debuutalbum The Killbots van The Killbots

Muzikaal liggen The Killbots redelijk op één lijn met landgenoten El Guapo Stuntteam. Welke natuurlijk de weg al heeft geasfalteerd met een grote lading decibellen. Deze weg kan nu makkelijk bewandeld worden door The Killbots. Nadat ze al jaren Belgische podia onveilig maken, zijn ze sinds Limbomania (waar ze de eerste prijs wonnen) vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Zo stonden ze o.a. op Pukkelpop en Rock Herk en nu brengen ze eindelijk hun debuutalbum The Killbots uit.

Wat kun je nou eigenlijk horen als je de cd aanzet? Het is een flinke dosis rauwe rock ‘n roll met een groot stoner gehalte. Een vrij simpel genre zou je in eerste instantie zeggen, een genre waarin vele bands zijn voorgegaan en vele rockers van vroeger nog flink in zijn blijven hangen. Maar zo makkelijk als het soms lijkt, is het niet. Om een originele sterk arrangement van opzwepende gitaren en gillende solo’s te kunnen maken is meer nodig dan een versterker en een effectenbak. The Killbots lijken hier toch totaal geen moeite mee te hebben. El Guapo Stuntteam en Danko Jones meets Queens of the Stone Age meets Mötörhead. Rauw, rauwer, rauwst!

Zo razen 'Fright Train' en 'Killer Raid' uit de speakers en ook 'Whirlwind Pussy' lijkt geen medelijden te hebben met gevoelige trommelvliezen. Vele van dit soort harde, goed uitgevoerde stukken staan op de cd. Enige rust lijkt gevonden te worden bij de Spaanse intro van 'The Counts of Mondo' maar schijn bedriegt! Na enkele minuten start een geweldige mix van sterke gitaarlijnen, stevige drums en harde solo’s. Het zingen is even aan de kant gelaten en The Killbots laten horen dat ze ook zonder dit element gemaakt zijn voor dit genre.

De weg ligt open voor The Killbots. Met het gelijknamige debuutalbum zetten ze een sterk rockalbum neer. Misschien niet voor iedereen even lekker om naar te luisteren, maar voor fans van rock ‘n roll en stonerrock is dit een genot voor het oor. Killbots kom Nederland maar veroveren!
Recensent:Jordi Koops Artiest:The Killbots Label:Funtime Records
Def P - Pascal Rascal

Def P - Pascal - Rascal Def P , de grondlegger van de nederhop, heeft met Pascal Rascal zijn...

Ani Difranco – Canon

Ani DiFranco - Canon In zesendertig door Ani Difranco zelf geselecteerde songs blikt Canon in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT