RECENSIE: The Setting Son - The Setting Son

The Setting Son - The Setting Son
recensie cijfer 2007-09-04 Soms weet je ineens bijna zeker dat reïncarnatie bestaat. Anders kun je het simpelweg niet verklaren dat een jonge ziel met zulke authentieke ’60s liedjes op de proppen kan komen als The Setting Son hier op dit titelloze debuut doet. Hij moet haast wel de ‘60s bewust hebben meegemaakt.

De jonge ziel waar ik het hier over heb gaat door het leven met de naam Sebastian T.W. Kristiansen. Het verhaal gaat dat hij vorig jaar in zijn eentje 50 liedjes heeft opgenomen op een vier sporen recordertje in zijn flat in Kopenhagen. Veel van de songs waren zo goed, dat al snel besloten werd om de liedjes met een voltallige band op te nemen in een studio. In december 2006 werd vervolgens in slechts 9 dagen tijd dit titelloze debuut opgenomen.

Je mond valt bijna open als je dit titelloze debuut voor het eerst hoort. De aanstekelijke psychedelische bubblegumpop klinkt namelijk echt absurd authentiek ‘60s. En daarnaast klinken de liedjes ook nog eens bijzonder geïnspireerd. Met zijn vreemde hoge stemmetje schotelt Kristiansen je namelijk de ene na de andere catchy tune voor. En ja, natuurlijk hoor je zo af en toe bekende lijntjes voorbijkomen. Zo is de titelsong duidelijk geïnspireerd op de overbekende riff uit ‘All day and all of the night’ van The Kinks. Maar het maakt geen donder uit. Kristiansen weet de aandacht meer dan vast te houden, en zorgt ervoor dat je na afloop de dag fluitend vervolgt.

Het kan toeval zijn, maar bij mij brak spontaan de zon door tijdens het beluisteren van dit album.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Setting Son Label:Bad Afro
Chuck Ragan - Feast or Famine

Chuck Ragan - Feast or FamineEven heel wat anders. Chuck Ragan gaat met dit one man project, met behulp...

Elan Mehler Quartet - Scheme

Elan Mehler Quartet - Scheme for Thought De naam Elan Mehler zal niet direct het spreekwoordelijke belletje doen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT