RECENSIE: Weird Nightmare - Weird Nightmare

Weird M
recensie cijfer 2022-06-06 Weird Nightmare is een soloproject van Alex Edkins, in het dagelijks leven zanger/gitarist van het Canadese trio Metz. Waar Metz bekend staat om haar stevige noiserock - zoals het door Steve Albini geproduceerde Strange Peace uit 2017 - maakt Edkins met Weird Nightmare onstuimige indierock met hier en daar wat popinvloeden. Maar het blijft overduidelijk een rockplaat.
Net als het werk van Metz, komt het album Weird Nightmare uit op Seattle label Sub Pop. Het schrijfwerk, het inspelen en produceren van Weird Nightmare komt vrijwel geheel op het conto van Alex Edkins, met uitzondering van de drums. Die zijn van Loel Campbell. De songs zijn opgenomen over een langere periode in het COVID tijdperk (2020-2022).

De raggende, meezingbare opener ‘Searching For You’ heeft alles in zich om een bonafide radiohit te worden op - pak ‘m beet - Studio Brussel of Pinguin Radio. ‘Nibs’ is ook zo’n lekker onstuimig rockliedje (”Oho-ohoo, yeah, yeah, yeah”).

‘Lusitania’ is een beetje een vreemde eend in de bijt. Op deze Britpop blauwdruk probeert Alex Edkins met zijn snerende uithalen über lad Liam Gallagher naar de kroon te steken. Op ‘Wrecked’ (met Alicia Bognanno van Bully op zang) en ‘Sunday Driver’ pakt Weird Nightmare de draad van het begin weer op. Het vervormde gitaargeluid op ‘Dream’ werkt prima. De overstuurde gitaarsolo roept zelfs even Dinosaur Jr. in herinnering.

‘Oh No’ heeft een lekker zwaar aangezet basgeluid. Op de song mag landgenoot Chad VanGaalen zijn Chinese mondorgel en de Indiaanse Santoor nog even uit de mottenballen halen, al is daar in de eindmix niet veel meer van terug te horen.

Het bijna acht minuten durende ‘Holding Out’ is een wat dromerige afsluiter van een verder onstuimig debuutplaatje van Weird Nightmare alias Alex Edkins. Geen wereldplaat, maar op haar beste momenten best vermakelijk!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Weird Nightmare Label:Subpop
Cover Rob Burger - Marching With Feathers

Rob Burger - Marching With FeathersWie ga je bellen als je een goede accordeonist en toetsenist nodig hebt? De...

Cover Cremation Lily - Dreams Drenched In Static

Cremation Lily - Dreams Drenched In Static Zonder enige info en dus nietsvermoedend propt ondergetekende het gebrande...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT