RECENSIE: The Storys - The Storys

The Storys - The Storys
recensie cijfer 2007-07-26 Het eerste optreden van The Storys was er eentje om nooit te vergeten. Er stonden 70.000 mensen voor Buckingham Palace. Geen slecht begin. Onlangs verscheen het debuutalbum van deze band. Voor de handigheid hebben ze deze ook maar The Storys genoemd.

Dit sextet uit Wales speelde al in het voorprogramma van Tom Jones en Katie Melua. En in de zomer van dit jaar zullen ze te zien zijn als openingsact van Elton John. Wanneer je door deze zwaargewichten uit de muziekwereld wordt gevraagd moet je iets in je mars hebben. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die dat ook horen. Mij lukt helaas niet zo goed. The Storys maken popmuziek die voornamelijk heel voorspelbaar is. Soms zelfs een beetje saai. De muziek past in het rijtje artiesten die regelmatig te horen zijn in de eindeloze Net 5 herhaal series als Charmed. Hoewel de band Brits is, klinken ze zeker niet zo. Dat is logisch als je voorbeelden The Eagles en Crosby Stills Nash & Young zijn. Het album klinkt ook wel een beetje alsof het dertig jaar geleden in Amerika is opgenomen.

Maar er zijn ook altijd wel een aantal positieve opmerkingen te plaatsen. Hier en daar zijn aardige harmonieën te horen. Ze zijn allemaal erg muzikaal maar een beetje meer risico zou geen kwaad kunnen. Wellicht zijn er mensen die hier blij van worden maar ondergetekende toch niet echt.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Storys Label:Korova Records
Half Cousin - Iodine

Half Cousin - IodineWie de muziek van Half Cousin goed wil omschrijven, ontkomt er bijna niet...

New Years Day - My Dear

New Years Day - My Dear Een promopraatje is altijd handig om bij een cd te krijgen. Toegegeven, vaak...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT