RECENSIE: A Bear Called Panda - A Bear Called Panda

ABCP
recensie cijfer 2020-01-26 A Bear Called Panda is een Belgische band uit het Limburgse Hasselt. De band maakt een soort vrolijke mix van punkrock en hardrock, waarin de stemmen van zanger Malu Malu en zangeres Xindi een centrale plaats innemen. Waarschijnlijk heeft de band het al tot vervelens toe gehoord, maar de A Bear Called Panda heeft soms wel wat weg van The B 52’s. Het moet wel gezegd dat A Bear Called Panda een flink pak steviger uit de hoek komt. Ze wisselen in hun muziek klassieke gitaarloopjes af met punky riffs. Het selftitled debuut heeft daarbij een lekker retrogeluid gekregen. Zo krijgen we dus veertien, niet al te lange, aanstekelijke tracks in veertig minuten met teksten die niet altijd ergens over gaan, maar mooi bij de muziek passen, voorgeschoteld.

In een track als ‘Captain Love’ of ‘Shake It! (Till You Break It)’ komen de invloeden van The B’52’s het sterkst naar voren. Dat komt zeker ook door de praatzang van Malu Malu en de vrij heldere, soms wat onvaste, stem van Xindi. Het geeft de liedjes een vrolijke uitstraling.

Dat de band zichzelf niet al te serieus neemt blijkt wel als er ineens lekker vuig, met een knipoog, uit de school geklapt wordt in het traag stuwende ‘Spank Me With Love’, waarin we inzage krijgen in de fantasieën van Malu Malu en Xindi: “Whip me, spank me with Love, Bitch!, slap me real hard, you kiss my ass, you kiss my fat ass”, of zoals Malu Malu het uitbraakt:I’m a succubus and incubus. Waarvan akte. Dat ‘Blind Pig’ opgeleukt wordt met varkensgeluiden is dan ook niet meer zo gek.

A Bear Called Panda, is er in geslaagd een aanstekelijke punkrockplaat met veertien korte, niet al te ingewikkelde, liedjes te maken. De plaat heeft niet al te veel om het lijf, maar laat je wel met een vrolijk gevoel achter, en dat is toch nog steeds de bedoeling van muziek.
Recensent:Jan Didden Artiest:A Bear Called Panda Label:Sonic Rendezvous
Cover Egeria - As Night Falls

Egeria - As Night FallsMet Egeria hebben we er in Nederland weer een nieuwe symfonische metalband,...

Cover Gallia - Everflame

Gallia - Everflame Ooit hadden we in West-Europa een land dat Gallië heette en rond het begin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT