RECENSIE: Hamish Anderson - Out Of My Head

Hamish
recensie cijfer 2019-09-15 Hamish Anderson is een Australische jongeman die omwille van zijn muzikale carrière op zijn 23e is verkast naar de Verenigde Staten. De bluesrock die Anderson maakt, komt in de VS meer tot zijn recht. Overigens heeft Anderson wel meteen naam gemaakt in het Amerikaanse bluescircuit. Dat vanwege de twijfelachtige eer die hem te beurt viel door het allerlaatste voorprogramma van (wijlen) blueslegende B.B. King te zijn geweest.

Out Of My Head heet het tweede album van Anderson. Op het album maakt Anderson (gitaar en vocals) gebruik van bassisten Chris Bruce en Aaron Stern, drummer Johnny Radelat en organist Jerry Borgé. Jim Scott tekende voor de productie. Alle nummers zijn van eigen hand, behalve ‘Damaged Goods’. Deze song is co-written door Rune Westberg (o.a. Beth Hart) die ook voor de productie en het bas- en keyboardspel op het nummer tekende.

Anderson maakt laidback bluesrockmuziek. Hij neemt af en toe een zijweggetje richting soul. Het album opent met het op een fijne Rolling Stones-riff leunende ‘No Good’ en is samen met ‘World’s Gone Mad’ het meest rockende nummer van de plaat.

‘Breaking Down’ is een akoestische rock & rolltrack met een sensuele baslijn. Op het spaarzaam geïnstrumenteerde ‘Damaged Goods’ illustreert Anderson wat een goede zanger hij is. Door zijn soepele zangstem en het losse bluesgitaarspel ligt een vergelijking met John Mayer voor de hand. Wat dat betreft is zijn verhuizing naar de VS geen onverstandig keuze geweest.

Hamish Anderson klinkt wel wat braaf op Out Of My Head, als het brave broertje van Paolo Nutini. Wat meer ruwe bolster en iets minder blanke pit zou het album geen kwaad doen en zorgen voor meer dynamiek in de muziek, die zich prima leent voor een stevigere aanpak. Toch iets meer Out Of My Head op het volgende album zouden we zeggen.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Hamish Anderson Label:Black Pike Favorites
Cover Lucette - Deluxe Hotel Room

Lucette - Deluxe Hotel Room Deluxe Hotel Room is het tweede album voor de Canadese Lucette (de...

Cover Rough Rockers - Smoke & Mirrors

Rough Rockers - Smoke & Mirrors Allemachtig , is er dan geen betere bandnaam te verzinnen dan Rough Rockers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT