RECENSIE: Manic Street Preachers - Send away the tigers

Manic Street Preachers - Send Away
recensie cijfer 2007-05-31 The Manic Street Preachers zijn terug. Niet dat ze uit elkaar zijn geweest maar ze hebben een tijdje moeite gehad met het maken van een lekkere gitaarplaat. Fans hoeven niet langer te wachten want Send Away The Tigers staat vol met goede rocknummers. Zoals we dat verwachten van The Manic Street Preachers.

Eigenlijk is deze band lange tijd een beetje een buitenbeentje geweest in het Britse muziekleven. In de jaren negentig behoorden ze niet tot de toen zo populaire Britpop en klonken ze eigenlijk meer zoals de Amerikaanse bands uit die tijd. Toch wist de band met hun vaak politiek getinte teksten hits te scoren.

Op Send Away The Tigers zijn de politieke teksten niet verdwenen maar krijgt het onuitputtelijke onderwerp liefde ook de nodige aandacht in de teksten. De huidige single ‘Your Love Alone Is Not Enough’ is hier een mooi voorbeeld van. Dit duet met Nina Persson (The Cardigans) lijkt zelfs een gewoon liefdesduet te zijn. Hoewel sommige teksten misschien ‘oppervlakkiger’ lijken zijn The Manic Street Preachers nog steeds de meesters in verbergen van een boodschap. Dus laat je vooral niet op het verkeerde been zetten. Bij andere nummers, zoals ‘Imperial Bodybags’, is de boodschap wel meteen duidelijk.

Buiten de single weet de band vooral met het eerste gedeelte van dit album indruk te maken. De nummers ‘Send Away The Tigers’ en ‘Underdogs’ zijn favoriet vanaf de eerste luisterbeurt. Minpuntje van dit album is het verborgen nummer, deze cover van John Lennons Working Class Hero hadden ze weg mogen laten.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Manic Street Preachers Label:Sony Music
Gods of Blitz - Reporting a Mirage

Gods of Blitz - Reporting a Mirage Gods of Blitz is een band die nog flink aan bekendheid moet weten te winnen...

Mad Caddies - Keep it going

Mad Caddies - Keep it Going Op hun vijfde studioalbum Keep It Going klinken de Mad Caddies meer dan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT