RECENSIE: VR SEX - Human Traffic Jam

VRSex
recensie cijfer 2019-06-13 VR SEX maakt muziek waarin het leven in thuisbasis Los Angeles weerklinkt. Maar dan wel het leven na zonsondergang aan de achterkant van Hollywood. Het filmdecor bestaat uit vervallen motels en verlaten afwerkplekken. De straten worden bevolkt door dolende zielen, prostituees en verknipte geesten. Human Traffic Jam vormt de ideale soundtrack van deze sinistere wereld. De muziek is kil en zwartgallig maar brengt moeiteloos de ontbrekende beelden naar boven.

VR SEX is het geesteskind van zanger/gitarist Noel Skum (aka Deb/Andrew Clinco van Drab Majesty). Skum wordt op het album bijgestaan door Z. Oro (drums en vocals) en Mico Frost (bas, keyboards). VR SEX maakt een dodelijke cocktail van deathrock, darkwave, postpunk en industrial. Het thema op Human Traffic Jam is het menselijk falen. Alleen virtuele seks als surrogaat van de echte ‘daad’ kan de overbevolkte aarde nog redden van een sociale en ecologische ramp.

Opener ‘Surrender’ is een donkere maar melodieuze track: galmende synths en gitaren, warme baslijnen en het vervormde stemgeluid van Skum. Een kruisbestuiving tussen Christian Death en Sisters Of Mercy. De meer rockgerichte tracks ‘Downgrade’ en ‘Facts Without Faces’ doen eerder denken aan vakbroeders Red Lorry, Yellow Lorry. Ook de geest van Trisomie 21 waart af en toe voorbij.

‘Sacred Limousine’ handelt over betaalde seks. En het onderkoeld gezongen ‘Maiden China’ handelt over een nymfomane serial killer op strooptocht: ”Is she really what you want…….your love is lost”.
‘Psycho Cybernetiks’ is een soundscape met tekstflarden van de therapie van zelfhulpgoeroe dr. Maxwell Maltz. Een soort Scientology voor beginners. Na de acht minuten durende instrumentale afsluiter ‘Corridor (Epiloque)’ is de sinistere soundtrack ten einde en kan weer rustig adem gehaald worden. De ramen kunnen open voor een flinke hap frisse lucht.

De muziek van VR SEX doet het goed in een schaars - met kaarsen - verlichtte woonkamer, maar is ook geschikt voor de dansvloer van een duistere nachtclub. VR SEX zorgt met Human Traffic Jam voor de bijpassende muzikale omlijsting.
Recensent:Bart Slaats Artiest:VR SEX Label:Konkurrent
Snapped

Snapped Ankles - Stunning LuxuryMensen die naar pop luisteren mogen direct afhaken. Zo, dan is dat alvast...

Cover Helado Negro - This Is How You Smile

Helado Negro - This Is How You Smile Helado Negro ’s zesde album opent met het dromerige lo-fi nummer ‘Please...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT