RECENSIE: The Kissaway Trail - The Kissaway Trail

The Kissaway Trail - The Kissaway Trail
recensie cijfer 2007-05-27 De geest van Hans Christian Andersen zweefde waarschijnlijk nog rond in het Deense Odense. Het debuut van The Kissaway Trail doet althans zo aan:

Er was eens een band die sprookjesachtige, muzikaal blije, zomerse liedjes maakte. Hun genre was te omschrijven als Arcade Fire, maar dan iets lichter (Belle & Sebastian) en voller (zoals Polyphonic Spree), soms wat hypnotiserender (zoals Mercury Rev) en gelaagder (zoals Flaming Lips). Al met al was The Kissaway Trail één van de bijzonderste bewoners van het sprookjesbos.
Met de grote, brede, bijna orkestrale muziek werd menig prinses tijdens wandelingen door het bos betoverd. Toch waren The Kissaway Trail nog niet volleerd in deze betoveringen. Wanneer Thomas en Soren de microfoon pakten ontwaakten namelijk weer een deel van de prinsessen door het schelle, lichtelijk dissonante geluid dat ze produceerden. Andere koningsdochters sliepen gewoon door en vonden de stemmen juist prachtig. Misschien waren de zangstemmen juist wel jonge lelijke eendjes die een zwaan worden.

In het sprookjesbos was ook 'Smother + Evil = Hurt'. Een juweel van een snoepjeshuis dat Hans en Grietje met brandende lippen benaderden. De broer en zus vergaten soms een paar tracks dat het verhaal verder moest gaan. Grietje prikte zich ergens aan één of andere doorn en Hans was druk met andere dingen. Zo staat op dit debuut toch ook een deel "Vlees noch Vis"-muziek. De betovering van de heks werd echter verbroken toen 'In Disguise' begon. Dit tamelijk experimentele nummer weet de kracht van de drums met een dromerig geluid te combineren, mede dankzij de strijkers.

Het is een goed debuut geworden, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Behalve dat de bandleden zich als emo's kleden en daar snel mee moeten stoppen, valt nog maar te bezien of de band live kan waarmaken wat ze op de cd laten horen. Toch wegen de goede kanten wat mij betreft op tegen de slechte. Daarom: En ze leefden nog lang en gelukkig.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Kissaway Trail Label:Bella Union
Matt Schofield Trio - Ear to the Ground

Matt Schofield Trio - Ear to the GroundDe in 1977 te Manchester geboren Matt Schofield formeerde op dertienjarige...

The Scene - 2007

The Scene - 2007 The Scene was met name begin jaren ‘90 zeer succesvol in Nederland en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT