RECENSIE: Joelle Goercharn - Silhouette

Goercham
recensie cijfer 2019-07-23 Joëlle Goercharn is een Nederlandse zangeres die een zwoele mix van jazz, pop en een snufje alternatieve folk maakt. Perfecte muziek voor een warme zomeravond. Goercharn deed inspiratie op in New York, waar ze een jaar verbleef. Het eerste levensteken dat we te horen krijgen van Joëlle is Silhouette, de debuut EP van de Nederlandse zangeres. De door haar zelf geschreven liedjes hebben een mooie muzikale begeleiding gekregen van een aantal door de wol geverfde muzikanten. De warmbloedige stem van Joëlle Goercharn en de prima productie van Wiboud Burkens moeten de liedjes verder tot leven wekken.

In achttien minuten krijgen we vijf songs en een korte ‘interlude’ te horen. Zo krijgen we een mooie indruk van het kunnen van Goercharn, die de EP begint met een vrij rustige jazzy track (‘Forgive Me’) en dat voorzet met ‘Stained Glass’, een mooi met strijkers opgesierd symfonisch popwerkje, dat ook nog een soort religieuze boodschap bevat. De Oosterse sferen in deze track zijn een subtiele verwijzing naar haar Indiase roots.

In ‘Stolen Moments’, dat handelt over een sneeuwstorm, is de spanning nog wat groter en vernemen we wat psychedelische folkinvloeden, en dat vermengd met de jazzy sound levert een ongewoon fraai stukje muziek op. Na het korte instrumentale intermezzo, gaat Joëlle Goercharn met de ‘Streetlight Silhouettes’ weer meer richting de pure jazzpop, om de Oosterse sferen weer tevoorschijn te toveren in afsluiter ‘Maple Tree’.

Als je van goed uitgevoerde jazzy pop met een lekker eigenwijze twist houdt, dan moet je zeker eens naar Joëlle Goercharn gaan luisteren, al zullen sommigen de muziek wat al te kalm vinden, maar even doorluisteren legt de meerdere lagen die de muziek bevat mooi bloot. De vijf liedjes blijken dan spannend en afwisselend genoeg om de aandacht vast te houden en de prettige en warme stem van Goercharn is een genot om naar te luisteren, wat de liedjes een meerwaarde geeft. Een prima debuut.
Recensent:Jan Didden Artiest:Joelle Goercharn Label:Eigen Beheer
Samsara

The World Of Dust - SamsaraDat de luisteraar na het meermaals beluisteren van Samsara achterblijft met...

Veld

In `t Veld - Vals Paradijs Eerder dit jaar verscheen het album Vals Paradijs van Caroline in ‘t Veld...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT