RECENSIE: The Pheromones - Favourite Mistakes

Pheromones
recensie cijfer 2019-01-30 In de jaren ‘90 en ’00 vuurde Nuff Said, rond de Middelburgse broers Slager, vanuit Amsterdam aanstekelijke pop- en rockliedjes met een flinke stoot adrenaline af op de luisteraar, met als belangrijkste wapenfeit het culthitje ‘Lekker Dieng’ uit de film Wilde Mossels. In die Zeeuwse film speelde Nuff Said ook de band Paelingvet met (beginnend) acteur Frank Lammers als frontman.

De spil van The Pheromones bestaat wederom uit de broers Slager, zanger/gitarist Marijn en bassist Michiel Slager. Het kwartet is compleet met gitarist Matthijs Hoitsma en drummer Tanco Baart. De band bestaat sinds 2013 en kende een vliegende start. Hun eerste single werd opgepikt in de VS en werd gebruikt in de trailer van de Comedy Central hitserie Californication (rond vrouwenverslinder Hank Moody). Ook in de Nederlandse speelfilm Supernova werden twee songs van The Pheromones gebruikt. Van een doorbraak naar het grote publiek is het nooit gekomen, maar The Pheromones gaan gelukkig stug door. Ze zijn inmiddels toe aan hun derde album waarop zij hun Favourite Mistakes presenteren.

”Hello there citizens, we are the Pheromones, and we are lost in space!”. Met deze aankondiging opent Favourite Mistakes. Maar er is weinig buitenaards aan Favourite Mistakes want de heren Pheromones staan met hun benen stevig op aarde. Wijdbeens wel te verstaan!

Het album Favourite Mistakes bevat twaalf puntige rock- en powerpopsongs. Volgens de bijgeleverde biografie putten ze hun vaderlandse inspiratie uit de rock & roll van Herman Brood en Golden Earring. Maar als je het dicht bij huis wil zoeken, zijn New Adventures en Powerplay misschien betere associaties. Kort, puntig en energiek.

De beste track van het album is ‘Out Of Your Mind’, een powerpopsong volgens het boekje van The Romantics (of iets meer hedendaags: Kurt Baker Combo). De rest van het album is zeker de moeite waard, maar als ze een album vol spelen van het niveau van ‘Out Of Your Mind’, dan levert ze dat geheid vijf sterren op. De album releaseparty van Favourite Mistakes is op 30 januari in Paradiso.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Pheromones Label:Eigen Beheer
Cover Skunk Anansie - 25LIVE@25

Skunk Anansie - 25LIVE@25 Post Orgasmic Chill geldt voor ondergetekende nog altijd als een van de...

Cover El Zombie - Life Is Bli$$

El Zombie - Life Is Bli$$ De twee illustere heerschappen van El Zombie hebben er al minstens zeven...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT