RECENSIE: Single Avenue - Single Avenue

Single Avenue - Single Avenue
recensie cijfer 2007-04-27 Single Avenue is een Zuid-Hollandse pop/rockband met een Engelse zanger, welke door ex-Drowned en Confused leden werd gevonden in Londen.
Ze besloten al hun creatieve energie om te smelten in een groot muzikaal project waarbij de nadruk op degelijke rock moest komen te liggen. Dit resulteerde al snel in Single Avenue en nu in een titelloos debuutalbum.

Mede dankzij zanger Wynn passeren zeven accentloze songs in razend tempo het schijfje. Wat teleurstelt is dat dit haast onopvallend gebeurd. Een eigen sound is per definitie nog niet gevonden, en de muziek valt na enkele krachtige intro´s vaak terug naar degelijke maar verguisde rock. De songs blijven niet hangen en van variatie moet de plaat het ook niet hebben.

Opener ´Stuck Inside´ maakt veel goed met een opzwepend begin, sterke opbouw en een scherpe maatschappelijk-kritische tekst. Hier hebben we met onvervalste rock and roll te maken. Het tweede nummer ´In Chicago´ boet al vrij snel aan kracht in door voortdurend tekstuele herhaling van de titel. Dit geldt helaas ook voor de vijf nummers die doen volgen. Het album wordt gedomineerd door eenzijdige- ´dat kennen we toch al´ rock.

De teksten zijn vocabulair gezien niet hoogstaand maar wel doeltreffend. De band lijkt een boodschap over te willen brengen en die komt mede door de duidelijke articulatie van de zanger en zijn scherpe doch eenvoudige teksten goed naar voren.

Single Avenue is absoluut een band met potentie, maar moet nog opzoek naar een eigen geluid en identiteit. Op deze plaat is het duidelijk dat hun ontdekkingstocht naar orginaliteit nog een paar omwegen zal moeten maken.
Recensent:Kenneth Steffers Artiest:Single Avenue Label:Eigen Beheer
Melomanics - The Grey Light

MeloManics - The Grey LightDancerock is helemaal hot, de afgelopen jaren zijn er steeds meer dancebands...

After Forever - After Forever

After Forever - After Forever After Forever is samen met Within Temptation en Epica de andere succesvolle...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT