RECENSIE: Delta Sleep - Ghost City

Delta Sleep
recensie cijfer 2018-11-06 Doet u alstublieft niet al te veel moeite om mee te tellen met de ritmesectie van Delta Sleep. Afgesproken? Ja, tenzij u ook een wiskundeknobbel hebt. Dan mag het. Vooruit. De Britten zijn op hun tweede plaat namelijk onder meer onnavolgbaar als het aankomt op de drums.

Heeft alles te maken met het feit dat de mannen uit Groot-Brittannië zich bedienen van onder meer mathrock. Daar ligt hun bakermat, maar je merkt duidelijk dat er postrock en indie aanstaat in de tourbus. Want ook die genres zijn duidelijk te herkennen op Ghost City. Dat is mede door het frisse geluid een puike plaat geworden.

Met name de snaredrum en de gitaar zijn puntig, maar toch lekker licht, wat de luisterervaring ontzettend aangenaam maakt. De nummers van Delta Sleep zouden namelijk met gemak kunnen verzanden in een dikke brij waar de luisteraar in verzuipt. Zeker bij de furieuze uithalen die meerdere nummers kenmerken en waarbij zelfs met de punk wordt geflirt.

Over het algemeen zijn de nummers echter lekker sferisch. Opener ‘Sultans of Ping’ vloeit als het ware binnen en ook het toch vrij harde ‘Dream Thang’ heeft een ‘he het wordt weer licht in het oosten-vibe’. Terwijl ‘Glass’ bijvoorbeeld juist uitermate loom is. Al met al weet het viertal een goede mix te vinden tussen ingetogen en luid, tussen pieken en dalen. En dat vaak binnen het bestek van enkele minuten, en gerust binnen hetzelfde nummer. ‘Floater’ is een typisch voorbeeld van zo’n track waar de luisteraar wordt verrast door meedere uitbarstingen en onverwachte akkoorden.

Grote kritiekpunt op dit album is de zang van frontman Devin Yucell, die op laag volume zoetgevooisd klinkt, maar bij stemverheffing toch iets te veel als een matige punkrock-zanger klinkt. Dat compenseert hij dan weer met prima teksten die ook nog eens samenhangen als verhaal. Dat doet ietwat denken aan 1984, maar dan in een door techniek gedomineerde wereld.

Hoewel de zang, die toch een voorname rol speelt, te wensen overlaat, is Ghost City een prima plaat. Gevarieerd en soms spitsvondig, waardoor de verveling niet toeslaat na meerdere luisterbeurten.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Delta Sleep Label:Big Scary Monsters
Cover Last Of Us - Swarm

Last Of Us - SwarmHet Vlaamse Last Of Us is al sinds 2013 op de Belgische podia te vinden,...

Treetop

Treetop Flyers - Treetop Flyers Op een paar maanden na is het zeven jaar geleden dat Treetop Flyers bij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT