RECENSIE: Lame Shot - Try Again!

Lame Shot
recensie cijfer 2018-08-24 Kevin ‘Aper’ blijft ons vanuit Innsbruck, Tirol bestoken met punkpop- en punkrockreleases via zijn Monster Zero Records. Dit keer is de beurt aan Lame Shot!. Try Again! is de titel van hun tweede album. Niet onlogisch als je debuutplaat Nice Try heet.

Lame Shot!, afkomstig uit Toulouse (Fr.) bestaat uit Romain Boule (gitaar en backing vocals), Mathieu Zuzek (vocals, gitaar), Julien Granel (drums) en Manu Panier (basgitaar, backing vocals en keyboards). Boule en Panier speelden eerder samen in de Franstalige punkband Charly Fiasco. Lame Shot! doet het een stuk rustiger aan, letterlijk en figuurlijk.

De band staat niet bepaald bekend om zijn grote productiviteit want hun debuutplaat dateert alweer van 2012. Opvolger Try Again! staat vol doorsnee punkrock waar een label als Fat Wreck Chords in grossiert: catchy - maar inwisselbare - melodieën, meezingbare - maar voorspelbare - refreinen en teksten zonder al te veel diepgang.

De in het Engels gezongen teksten gaan vooral over non-onderwerpen. Het Olympische bobsleeteam van Jamaica wordt bezongen in ‘Try Again’ en skispringer annex brekebeen Eddie The Eagle is in ‘Kings Of The Olympics’ aan de beurt. ‘Home Alone’ gaat over (jawel) de film Home Alone en ‘Zooey Deschanel’ is een ode aan (jawel) actrice/zangeres Zooey Deschanel. Dan klinkt een ode aan de toerbus (in ‘Orange Van’) ineens wel heel erg serieus.

Met de afsluitende ballad (’88 MPH’) is het oordeel definitief geveld. De plaat heeft weinig meer van doen met de oorsprong (punkrock) maar schuurt heel dicht aan tegen de commerciële tienerrock van het Canadese Simple Plan. De nummers zijn slim in elkaar gezet met strategisch geplaatste koortjes en breaks waarin je de publieksparticipatiemomentjes herkent. Met een ‘cheesy’ en veel te zoet eindresultaat.

Het album is wel fraai vormgegeven door collega-muzikant Freddy Coste (Nightwatchers, Black Pigeon), met het vinyl in bijpassende kleuren en splatter motief.

Try Again! is slim in elkaar gezet en is voor Lame Shot! een alibi om in hun geliefde oranje toerbusje te stappen en de zaaltjes in Frankrijk plat te spelen. Maar buiten de Franse landsgrenzen zal Lame Shot! niet veel potten gaan breken. Tenzij ze zich als support-act laten strikken voor een wereldtournee met Simple Plan. Hun sound is er geschikt voor.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Lame Shot Label:Monster Zero
Cover The Queers - Punk Rock Confidential Revisited

The Queers - Punk Rock Confidential RevisitedPunkrock is een genre waar je van houdt of niet. En als je er van houdt, dan...

Cover Neon Bone - That Dog Won't Hunt

Neon Bone - That Dog Won't Hunt Naast het spelen in diverse punkrockbands en het bestieren van een eigen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT