RECENSIE: 23 Acez - Embracing The Madness

23 Acez
recensie cijfer 2018-07-04 Goed gespeelde metal is altijd een genot om naar te luisteren en dan dondert het geen reet of het wel of niet origineel wordt geacht. Want, wie is er nog origineel in een muzieklandschap waarin alles als eens is gedaan? 23 Acez gaat dan ook niet voor de innovatieprijs en doet gewoon op haar album waar ze goed in is: een mooie mix van hardrock en metal verpakken in een aantal goede liedjes.

Embracing The Madness is het derde album van deze in 2012 opgerichte Belgische band. Hoe de albums hiervoor klinken is bij ondergetekende niet duidelijk, maar volgens zeggen heeft het viertal op haar derde album wat meer agressie ingebracht, hetgeen is te horen aan de staccato riffs (ergens tussen Pantera en Metallica) die in de meeste songs te horen zijn. Al is de agressie van die bands nog lang niet aanwezig, maar dat lijkt 23 Acez ook niet na te streven. Dat er af en toe wat akoestische passages in voor komen, verhoogt de dynamiek alleen maar en daarnaast heeft zanger Benny Willaert een licht nasaal, maar prettige stem die prima bij de muziek past.

Soms heeft de muziek een forse groove (‘Animation’, ‘Numb’ en ‘Expectations’), soms is de muziek wat stuwender (‘Cellbound’ en ‘The Deeper Thing’), maar soms ook worden wat epische stukken in de stijl van Metal Church tevoorschijn getoverd (‘Embracing The Madness’ en ‘Freefall’). ‘Shadows’ begint als een powerballad en doet wel wat denken aan de het werk van Annihilator ten tijde van Set The World On Fire.

Zo is eigenlijk alles wel gezegd over deze prima, vet geproduceerde schijf van een kwartet dat gewoon twaalf ambachtelijke metalsongs (inclusief twee instrumentaaltjes) aan ons voorschotelt. 23 Acez pretendeert dan ook niet dat ze vooruitstrevend of origineel zijn. Goede metal maken en de muziek laten spreken is het enige doel dat de heren nastreven en dat doen ze verdomd goed.
Recensent:Jan Didden Artiest:23 Acez Label:Freia Music
Cover Melted Space - Darkening Light

Melted Space - Darkening LightRuim twee jaar geleden hoorden we voor het eerst van Melted Space een...

Cover The Common Sense - Mankind`s Worst To Know

Our Common Sense - Mankind`s Worst To Know Dat de Vlaamse bodem rijk is aan zware metalen was al een tijdje bekend. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT