RECENSIE: Rene SG - Fucko

Fucko
recensie cijfer 2018-05-31 Met album Hell Yeah! uit 2017 net achter de kiezen, trakteert het Amsterdamse trio Rene SG ons alweer op een nieuw snoepje van de week. Fucko is een 7 inch vinylplaatje volgestouwd met maar liefst een dozijn songs. Twaalf aanslagen op je tandglazuur. Na minder dan negen minuten is het tijd om de mond te spoelen.

Rene SG bestaat uit zanger/gitarist René Kaptijn, drummer RJSG en bassist Dennis Duijnhouwer (ex-Death Alley) en maakt rechttoe rechtaan speedpunk. Keep it simple lijkt daarbij het devies. Eén slogan en één riff per nummer, meer heeft Rene SG niet nodig om haar punt te maken. Om met wijlen Goethe te spreken: ”In de beperking toont zich de ware meester”.

Dit levert veelzeggende songtitels op als ‘I Don’t Give A Fuck’, ‘Fucked Up’, ‘Fuck You’ en de titelsong ‘Fucko’. De heren zijn echter niet voor één gat te vangen. Er is af en toe ook tijd voor meer poëtische overpeinzingen getuige songtitels als ‘Til Hell Freezes Over’ en ‘Ride Hell For Leather’.

De twaalf tracks bieden een mooi carrièreoverzicht van Rene SG. Titelsong ‘Fucko’, met 1 minuut 58 verreweg het langste nummer van de EP, is het meest recente nummer (2016). De andere elf nummers dateren uit de periode tussen 2006 en 2010 en zijn afkomstig van de albums Rene SG, Rene SG2 en Speedcola.

Waar voorganger Hell Yeah! meer partyrock bevatte, gaat het op Fucko in de hoogste versnelling vooruit. Full speed ahead dus. Dit is speedpunk op zijn best. Het zwarte schijfje wordt uitgebracht op Monster Zero Records (het vanuit Tirol opererende punklabel van Kevin Aper) en is zijn geld meer dan waard. Twaalf songs voor zes euro, kom daar nog maar eens om. Daar kan geen download tegenop. Kopen die handel!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Rene SG Label:Eigen Beheer
Cover Elvis Presley - The Searcher

Elvis Presley - The Searcher“Ah, kijk, daar is de halfjaarlijkse uitmelkpoging weer”, ben je geneigd te...

Cover De Likt - De Derde

De Likt - De Derde Het heeft even geduurd (had iets te maken met een gebroken nek) maar De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT