RECENSIE: John Oates - Arkansas

Oates
recensie cijfer 2018-03-09 Het duo Hall & Oates associeer je niet gelijk met het betere country. Toch hebben beide zangers een grote voorliefde voor de rijke muzikale catalogus van de Amerikaanse muziek. Daryl Hall doet het met een fantastisch TV programma waar hij de grote namen uit soul en blues uitnodigt en van John Oates ligt er nu het album Arkansas. Een liefdevol eerbetoon aan de countrymuziek uit de gelijknamige staat. Niet voor niks is Arkansas de staat waar onder andere Johnny Cash en Levon Helm vandaan komen.

Verspreid over tien nummers speelt John Oates een uiterst aardig overzicht van countrymuziek. ‘Stack O Lee’ is een populair folknummer. Het is vooral bekend in krachtige souluitvoeringen in de vorm van ‘Stagger Lee’, maar Oates maakt er een aangenaam kabbelend folknummer van. ‘My Creole Belle’ begint ook zo kabbelend, maar de band breidt het vervolgens uit tot een mooi geheel. De drums voegen een dreigende sfeer toe, de ukelele maakt het geheel swingend en er wordt geflirt met de gospel. Hier doet Oates denken aan Levon Helm zijn solojaren. Iets rauwer is ‘Pallet Soft And Low’. Het lied heeft een rauwe bluesgitaar geleend uit de muziek van Lucinda Williams. De slidegitaar en aparte solo maken de bluessfeer compleet.

Op Arkansas hoor je in alles dat John Oates een plaat heeft opgenomen die dicht bij zijn hart ligt. Het project ademt de liefde voor de countrymuziek. Helaas heeft John Oates een stem die zich meer leent voor de pop dan voor de country. Ontdaan van alle opsmuk heeft Oates een geluid dat zich niet noemenswaardig onderscheid van de vele collega’s in de Americana. Als dat dan ook geldt voor de muzikale begeleiding maakt John Oates een CD die zeker niet verkeerd is, maar ook geen moment een memorabele toevoeging aan het genre.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:John Oates Label:V2 Records
Cover Ady Suleiman - Memories

Ady Suleiman - Memories Ady Suleiman doet de naam van zijn debuutplaat eer aan. Op Memories neemt...

Cover The Galactic Lo-fi Orchestra - The Happy Prince And Other Stories Or The Picture Of Dorian Gra

The Galactic Lo-fi Orchestra - The Happy Prince And Other Stories Or The Picture Of... Vorig jaar zomer kreeg ondergetekende te maken met een EP van The Galactic...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT