RECENSIE: Kevin Bachus - Take It Day By Day

Bchus
recensie cijfer 2018-03-05 Kevin Bachus is een singer-songwriter van Nederlandse bodem en werkt al zo’n twintig jaar in de muziekwereld als muzikant en docent in het middelbaaronderwijs. Hij maakte eerder deel uit van verschillende bandjes en heeft momenteel een repertoire dat bestaat uit covers, Nederlandstalig werk in samenwerking met Anke van de Broek op de drums en Engelstalig solowerk. Zijn nieuwste werk, de EP Take It Day By Day, valt onder de laatste categorie. Eerder bracht Bachus een EP en drie albums uit in eigen beheer.

De EP bestaat uit vijf nummers, waarvan vier keer werk dat eerder uitkwam. Wel is alles opnieuw opgenomen, speciaal voor deze uitgave. Het eerste nummer ‘Take It Day By Day’ is het nieuwe liedje en pleit voor het rustig aan doen en zorgeloosheid. Het nummer heeft een zondagochtendgevoel en ligt gemakkelijk in het gehoor, maar erg pakkend is het niet. Helaas zijn de resterende vier liedjes op de EP van nog mindere kwaliteit. Het liedje ‘Certain Song’ gaat over de kracht van muziek, maar tekst, ritme en muziek lopen niet lekker en passen regelmatig niet, waardoor het totaal niet werkt. Mede hierdoor en door de clichématige tekst is dit het meest zwakke nummer op de plaat. Het daaropvolgende liedje is ‘Bruce’, een ode aan Bruce Springsteen. Het is kort en dankzij de gedempte gitaar die met korte slagen wordt bespeeld, wat spannender dan de voorgaande muziek. Hierna volgen de nummers ‘All Over You’ en ‘On My Mind’, maar beide liedjes zijn erg veilig en bezitten bijlange na niet genoeg aantrekkingskracht en muzikaliteit om te blijven hangen.

De EP Take It Day By Day voelt amateuristisch aan en werkt niet goed, de nummers zijn simpel en zitten niet goed in elkaar. Voor een kleine kring is het misschien leuk, maar voor een groter publiek is dit werk simpelweg niet goed genoeg.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Kevin Bachus Label:Eigen Beheer
Cover SweetKiss Momma - Get Ready For The Getdown

SweetKiss Momma - Get Ready For The GetdownEen beetje band begint met het voorzichtig uitbrengen van wat EP-tjes om...

Cover Musica Extrema - Club Vaudeville

Musica Extrema - Club Vaudeville Musica Extrema is de naam van een theater- en muziekgezelschap dat een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT