RECENSIE: Harvest Moon (Son) - Whiskers & The Brains

Harvest Moon
recensie cijfer 2018-03-22 Wie is Harvest Moon? Met Whiskers And The Brains door je speakers zul je meegenomen worden in de identiteitscrisis van deze band. Het is moeilijk om te horen wie deze band nu eigenlijk is, en of ze zelfs ook maar een eigen sound hebben. Er zijn veel invloeden te horen, misschien zelfs zoveel dat het voor de band een koud kunstje is geworden om hun eigen muziek van een stijlsausje met bijbehorende invloeden te voorzien. Neem bijvoorbeeld de openingstrack ‘Say What You Want’, die door de galmende zang al vrij snel doet denken aan Brian Fallon’s stem op The ’59 Sound van The Gaslight Anthem. En dit principe geldt voor meer nummers op deze plaat. Zo ook voor ‘Single Mistake’ waarop de vocalen doen denken aan die van Felix Maginn van Moke.

Het is tegenwoordig erg moeilijk om een totaal nieuwe sound te creëren, alles en iedereen wordt beïnvloed door elkaar. Het punt zit hem echter bij Harvest Moon in de balans tussen hun eigen geluid en het geluid van de invloeden. En in dit geval geldt niet het principe ‘liever goed gejat dan slecht bedacht’, als luisteraar wil je kunnen horen dat Harvest Moon hier zijn handtekening onder heeft gezet. Laat de invloeden alsjeblieft invloeden blijven, en laat ze vooral niet je werk dusdanig overnemen dat er van jou weinig overblijft.

Laat hierbij wel even duidelijk zijn dat de mannen van Harvest Moon geen slechte muzikanten zijn. Het zit hem echt in het geluid dat zij produceren, want dat zij kundig genoeg zijn om hun instrumenten te beheersen, is op Whiskers And The Brains wel duidelijk te horen. Het relaxte getokkel op een gitaar, zoals op ‘Rain’ te horen is, zal niet worden geproduceerd door een onervaren beginneling. Whiskers And The Brains is al met al geen slechte plaat, maar weet simpelweg niet voldoende aandacht op te eisen om tot het eind daadwerkelijk boeiend gevonden te worden. Er is een hoop werk aan de winkel voor deze mannen, mochten zij zich willen onderscheiden in het muzikale landschap en om succesvol te kunnen worden of blijven is dit van vitaal belang.
Recensent:Myrthe Giesen Artiest:Harvest Moon (Son) Label:Eigen Beheer
Cover Someday Jacob - Everybody Knows Something Good

Someday Jacob - Everybody Knows Something GoodHet Duitse Someday Jacob maakt door de 70’s beïnvloede folkrock met een...

Cover Octave Lissner - Wildflower

Octave Lissner - Wildflower Octave Lissner is een singer-songwriter uit Parijs. Als kind leerde hij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT