RECENSIE: Dream Wife - Dream Wife

Dream wife
recensie cijfer 2018-02-13 Dream Wife is een all-girl indiepunk band uit Brighton. Begin 2018 bracht de band het debuutalbum Dream Wife uit. De zangeres van Dream Wife is de IJslandse Rakel Mjöll. Ze ontmoette haar toekomstige medemuzikanten Alice Bo en Bella Podpadec op de kunstacademie in Brighton. De drie maakten voor een kunstproject een ‘fake girl band’. Dat beviel toch wel erg goed, liep een beetje uit de hand en uiteindelijk brachten ze in 2016 hun eerste EP uit. Sindsdien staat Dream Wife op alle Engelse to-watch lijstjes. En terecht.

De bandnaam van Dream Wife kozen de bandleden om de spot te drijven met The American Dream: het droomidee van het perfecte huis, de perfecte baan en de perfecte vrouw. Dream Wife wilt laten zien dat een droomvrouw niet bestaat, omdat een vrouw geen object is. In de tekst van ‘Somebody’ verschuilt een feministische boodschap die het lekkerst eruit komt in een punkverpakking: “I am not my body, I am somebody.” Dream Wife bracht deze single uit op International Women’s Day, als strijdlied voor de vrouwen die hun lichamen proberen terug te winnen in een loerende maatschappij.

‘Hey Heartbreaker’ en ‘Let’s Make Out’ zijn plaatjes waarbij de haren wild geschud kunnen worden. Op Dream Wife zijn de invloeden van iconische feministische bands als Bikini Kill en Le Tigre goed te horen. Een modernere vergelijking kan gemaakt worden met de vurige Ellie Rowsel van Wolf Alice. Het ruigste nummer op Dream Wife is ‘F.U.U.’ (feat Fever Dream). Het stempeltje (Explicit) wordt er niet voor niets opgeplakt.

De meiden van Dream Wife zijn zo zoetgevooisd dat je soms even weg droomt, totdat je keihard in je maag wordt getrapt door een dikke gitaarpartij. Met hun hoofd in de toekomst en blik op oneindig beloven de kunstacademiestudenten het ver te brengen met Dream Wife.
Recensent:Joëlle Koorneef Artiest:Dream Wife Label:Lucky Number Music
Cover Octave Lissner - Wildflower

Octave Lissner - Wildflower Octave Lissner is een singer-songwriter uit Parijs. Als kind leerde hij...

Cover Walk The Moon - What If Nothing

Walk The Moon - What If Nothing Het is alweer vier jaar geleden dat Walk The Moon een megahit scoorde met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT