RECENSIE: DJ Erick E - Now & Wow #4

2002-12-09 Now en Wow is de club van Ted Langenbach in Rotterdam. De feestburgemeester van Rotterdam laat in zijn club oude tijden herleven. Dan moet je denken aan een combinatie van de oude Roxy met een flinke dosis iT. Vrolijk uitgedoste dragqueens, feestelijk versierde stappers en daartussendoor het gewone stap-publiek dat eens lekker hip wil gaan 'housen'. Met een aantal ingehuurde dansers en playbackacts staan de feesten in Now & Wow garant voor succes bij de bezoekers. Nu is dan de vierde Now & Wow cd uit. Een dubbelaar.
De ene schijf werd gemixt door Benny Rodrigues, de andere door Erick E. De cd die twee-wekelijkse resident DJ @ Now & Wow Benny voor zijn rekening neemt bevat een mengsel van club, techno en tech-house. Dan moet je geen afwisselende mix van deze verschillende stijlen verwachten, maar meer een samensmelting ervan. Er duiken nummers op van Green Velvet, Josh Wink (4x!(2x remix)), Slam en Dave Clarke. Wel allemaal in remix-vorm.
Het resultaat kan in de huiskamer maar weinig boeien. Het is de soundtrack van een feest waar de nadruk ligt op aankleding en sfeer. Zonder de versiering en de shiny happy people blijft een monotone trage clubbeat met tech-house invloeden over. De acapella-track die hij door track zeven mixt is een duidelijke verwijzing naar vervlogen tijden, maar tegelijkertijd zo gedateerd dat het net zo storend werkt als een willekeurige James Brown sample. Erick E. draait zijn cd vol in zijn herkenbare vrolijke club, tech-house stijl. Bij de eerste track hoor je al dat het een feestje gaat worden. Erik draait een stuk afwisselender dan Benny en geeft zijn mix wat dynamiek mee, om het boeiend te houden. De cd bevat tracks van o.a. Liquid People, Rishi Bass, Josh One en Audio Drive. Ook deze cd valt of staat voor een groot deel bij het inlevingsvermogen van de luisteraar.
Now & Wow #4 is onmiskenbaar het geluid van de bekende club, maar geeft tegelijkertijd aan dat de succesformule bestaat uit sfeer, decor en Ted Langenbach. Dan komt daar nog eens
de muziek bij.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:DJ Erick E Label:Basic Beat

The Grolschbusters - MolokoEen punkband uit de Achterhoek, met als bandnaam de Grolschbusters? Kan dat...

System Of A Down - Steal This Album Over System Of A Down hoef ik niets meer te vertellen, want na het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT