RECENSIE: Jack Johnson - All The Light Above It Too

Jack Johnson
recensie cijfer 2017-10-07 Jack Johnson, de meester der ultra-relaxte singer-songwriters, heeft zijn gitaar weer opgepakt. Al komt ‘ie net te laat. Zijn muziek doet je verlangen naar zon, zee en strand. Dat is nou net waar het in ons land aan ontbreekt op het moment van de release van zijn album All The Light Above It Too.

Hij heeft weer heel wat instrumenten uit de kast getrokken. De xylofoon in ‘My Mind For Sale’ is vernieuwend en wat speelser dan de rest. De combinatie met elektrische gitaar is ietwat uniek, voor Jack Johnson zeker. Het nummer lijkt uit een vrolijke en kleurrijke tekenfilm als The Lion King te komen. Maar tegelijkertijd maakt hij een statement naar president Donald Trump; over het bouwen en het doorbreken van muren. Knap hoe hij zo’n serieus onderwerp, wat de hele wereld in zijn greep houdt, op zo’n opgewekte manier kan brengen.

Er zit een aantal minder inspirerende nummers tussen. Bij ‘Love Song #16’ geeft de titel eigenlijk al aan dat het ‘het zoveelste’ liefdesnummer is. Ook muzikaal en tekstueel gezien zou je het ‘het zoveelste’ kunnen noemen. Binnen het nummer zelf is hij ook op weinig afwisseling te betrappen. En de gitaren in ‘Sunsets For Somebody Else’ lijken wel heel erg op die van zijn eerdere ‘Banana Pancakes’.

Met All The Light Above It Too brengt hij eigenlijk precies wat je kon verwachten, en waar een Jack Johnson-fan naar verlangde. Heerlijk wegdromen bij zijn zwevende stem en zijn golvende gitaar. De muziek blijft hetzelfde, maar het is heerlijk om weer eens wat nieuws van hem te horen. Verwacht geen spectaculaire dingen. Echt grote hits zal je niet vinden op dit album, maar achterover leunen met deze muziek op de achtergrond zal je goed doen. Zeker met het huidige weer. Je zou kunnen zeggen dat dit een typisch album is voor een regenachtige zondag. En doordat elk nummer een laag tempo aanhoudt, is het album ook ideaal om langzaam mee wakker te worden. Jack bezorgt de zon bij je thuis.
Recensent:Adwin van gerven Artiest:Jack Johnson Label:Republic
Cover Starsailor - All This Life

Starsailor - All This LifeEven terug in de tijd: Starsailor , het laatste album dat deze vier Britten...

Cover VUUR - In This Moment We Are Free

VUUR - In This Moment We Are Free - Cities We kunnen er niet omheen, wanneer je ver van te voren verkondigt dat er een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT