RECENSIE: Terra Lightfoot - New Mistakes

Lightfoot
recensie cijfer 2017-10-31 Naast dat ze lid is van de band Dinner Belles, bouwt de Canadese zangeres Terra Lightfoot al een tijdje gestaag aan een solo carrière. Gewapend met een dijk van een stem is ze inmiddels toe aan haar derde soloplaat New Mistakes, waarop liedjes staan die zich tussen blues, rock en soul bewegen.

Alle nummers krijgen een flink popsausje met een strakke productie, waarmee Lightfoot zich op een groot publiek lijkt te richten. Het zijn prima composities maar niet heel verrassend, Het uptempo ‘Pinball King’ krijgt door de popbenadering iets luchtigs. Aan ‘Ruthless’ is een fraai orgeltje toegevoegd, dat vaker terug komt en de nummers van een rauw randje voorziet. Na het swingende ‘Hold You’ gaat het tempo omlaag en worden er een aantal ballads geserveerd. Daartussen staat nog ‘Two Hearts’, een klassiek rock liedje, dat ervoor zorgt dat het niet helemaal inzakt.

Het lijkt hier alsof Lightfoot twee gezichten wil laten zien, namelijk een swingende rockende kant, en ook een gevoelige kant. Ze kan bij allebei prima uit de voeten en in de ballads laat ze extra goed horen waartoe haar stembanden in staat zijn. Het is alleen een ongelukkige keuze om op de tweede helft van de plaat het zwaartepunt bij de rustigere liedjes te leggen. Hierdoor zakt het toch allemaal wel wat weg en daarmee verslapt ook de aandacht.

Het maakt van New Mistakes op zich een prima plaat met degelijke liedjes die stuk voor stuk goed klinken, maar waarmee weinig risico genomen wordt. Wel krijgt Lightfoot er alle ruimte om haar kunsten te vertonen en doet ze dan ook met verve. Daarmee geeft ze een gedegen vervolg aan haar solocarrière.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Terra Lightfoot Label:Sonic Union
Cover Poppy Ackroyd - Sketches

Poppy Ackroyd - SketchesDe Britse dame Poppy Ackroyd is een moderne pianiste die, ondanks haar...

Cover Novo Amor & Ed Tullett - Heiress

Novo Amor & Ed Tullett - Heiress Dankzij een aantal sterke singles en dito EP´s (twee stuks) weet’ Novo Amor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT