RECENSIE: Dead Lord - In Ignorance We Trust

Dead Lord
recensie cijfer 2017-10-30 Dead Lord is een rockband die duidelijk zijn roots heeft gevonden in de jaren ’70. De muziek op het vierde album, In Ignorance We Trust, bestaat wederom uit een mix van classic en hard rock en doet dan ook veelal denken aan werk van bands zoals Thin Lizzy en AC/DC.

In Ignorance We Trust heeft een sterke focus op gitaarspel en refreintjes die goed in het gehoor liggen. De muziek klinkt gemeend en “puur” en herbergt zo nu en dan interessante riff- en tempowendingen. Het zijn vooral de duogitaarpartijen die goed zijn uitgewerkt, zowel op de achtergrond tijdens coupletten als op de voorgrond tijdens solo’s. Soms enkel als versterking van een sectie, maar soms ook als middelpunt waar naartoe gewerkt wordt.

Maar zoals de droge sound een kopie lijkt van het geluid van bekende seventies-bands, zo zijn de blauwdrukken van de meeste tracks ook (te) vergelijkbaar met muziek van befaamde rockgrootheden. Het is dan ook niet verrassend dat er vanaf opener ‘Ignorance’ tot en met afsluiter ‘Darker Times’ weinig verrassends zit. Het is allemaal al eens gedaan.

En dat is jammer, want Dead Lord lijkt een band die met liefde en zonder poespas zijn muziek speelt. In de langzamere tracks ‘Leave Me Be’ en ‘Part of Me’, laat de band zien wel degelijk origineel te kunnen zijn. Maar de eigen vergelijking met muziek van Led Zeppelin en ABBA (echt waar!) is overmoedig. Daarvoor mist In Ignorance We Trust teveel instrumentale, en met name vocale, diepgang.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Dead Lord Label:Century Media
Cover Lost Bear - Donkey Shot

Lost Bear - Donkey ShotDe vijfkoppige band Lost Bear uit Utrecht maakte onlangs alweer hun vierde...

Cover The Haunted - Strength In Numbers

The Haunted - Strength In Numbers Nergens lijken zoveel wisselingen in bandleden te zijn als in metalbands. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT