PODIUM: Tolhuistuin Amsterdam - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Precies op de plek tussen het Centraal Station, waar de hele wereld de hoofdstad binnenrolt, en de talrijke kleine werelden van Amsterdam Noord, ligt de Tolhuistuin. Zeven jaar geleden werd deze prachtige locatie aan de oever van het IJ in gebruik genomen door initiatiefnemer Stichting Tolhuistuin. Met verschillende partners, waaronder Paradiso en de VOF Horeca Tolhuistuin, is de Tolhuistuin uitgegroeid tot wat ie nu is: een culturele, kunstzinnige en culinaire broed- en ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam.

De Tolhuistuin bestaat uit een groot publieksgebouw, een tuin (park) en vier karakteristieke bedrijfsverzamelgebouwen. In het publieksgebouw bevinden zich café-restaurant THT, twee dansstudio’s, Tip Noord, een expositieruimte en diverse zalen die vrijwel dagelijks geprogrammeerd worden door o.a. Paradiso Noord en Stichting Tolhuistuin. Natuurlijk zijn alle zalen (en de tuin!) ook te huur voor evenementen – kijk hiervoor op de verhuurpagina.

In de bedrijfsverzamelgebouwen aan de Noordzijde van de Tolhuistuin, huizen creatieve ondernemers: journalisten, ontwerpers, theatermakers, filmmakers, architecten, muzikanten, agentschappen, uitgevers, festivalorganisaties en programmamakers. Er valt altijd wat te doen en te ontdekken: de samenwerkingen in de Tolhuistuin maken de plek tot een bruisend vierentwintiguursfestival midden in de hoofdstad!

Veruit de meeste concerten in Tolhuistuin worden georganiseerd door Paradiso. Paradiso noemde de concertlocatie daarom 'Paradiso Noord'.

logo Tolhuistuin Amsterdam
ADRES IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam Nederland
 

Tolhuistuin AGENDA

Bekijk de complete Tolhuistuin Amsterdam concertagenda