Metro Rotterdam: 'Heftig debat over subsidie van de gemeente Rotterdam'

Door Marz667 op 15 januari 2010 - 10:47 Het is slecht gesteld met het uitgaansklimaat in Rotterdam, zo meldt de Metro van donderdag 14 januari. De krant meldt dat de gemeente de kleine creatieve organisator kapot maakt door al het geld naar de grote, commerciële partijen door te sluizen.

"Alles wat we de afgelopen vijfien jaar hebben opgebouwd wordt afgebroken. Als reden wordt de slechte economie genoemd, maar dat is natuurlijk onzin. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om de clubscene op te laten bloeien. Antikraak bijvoorbeeld of wat dacht je van het oude Postkantoor? Dit soort projecten vallen elke keer in de handen van gasten die snel geld willen verdienen, zonde! Rotterdam concentreert zich alleen op een WATT en het Urban podium maar daar ga je 'die oorlog' niet mee winnen", aldus partygoeroe Ted Langebach.

De Metro-journalist bekijkt het ook van een andere kant: "Staat of valt alles inderdaad met de subsidie van de gemeente, misschien heeft de huidige Rotterdammer wel helemaal geen behoefte aan de creatieve uitspattingen van de kleine organisator? Veel studenten verlaten immers de stad weer wanneer ze afgestudeerd zijn."


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



hypocrisynews.jpg1

WEDSTRIJD ROND VOORPROGRAMMA HYPOCRISYHelaas hebben de heren van Hatesphere moeten afzeggen voor de 'Long Time No...

varanewss.gif

NOVA ONDERZOEKT DOORVERKOOP CONCERTKAARTEN Het Nederlandse actualiteitenprogramma NOVA, gemaakt door VARA en NPS,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.