Mogelijk 10.000 euro boete voor ’t Paard

Door Marz667 op 20 februari 2009 - 16:34 Enige tijd gelegen ontving ’t Paard van Troje een brief van de gemeente, waarin zij het poppodium oproept het reclamebord aan de gevel zo snel mogelijk te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan voelt de gemeente zich genoodzaakt een dwangsom op te leggen van maar liefst 10.000 euro.

Het gaat om het reclamebord van Heineken dat de plek van een Grolsch bord heeft ingenomen. ’t Paard directeur Jeroen van de Wiel: “Eén groen bord is vervangen door een ander groen bord. Je gaat er niet vanuit dat je voor zoiets een vergunning moet aanvragen. En dan krijg je zo´n brief. Het is een non-onderwerp, we kunnen onze tijd wel beter gebruiken.”

Het bord hangt er dan ook nog. Van de Wiel heeft de gemeente een brief teruggestuurd. “Handgeschreven, want voor deze onzin zet ik mijn printer niet aan. Dat heb ik ook in de brief gezet. Op een vriendelijke toon, dat wel. Zij noemen het een illegale bouwactiviteit, ik spreek over een illegale sloop. Het bord is namelijk nog kleiner dan de vorige. Als ze het per se weg willen hebben, mogen ze zelf met de ladder langskomen.”

Inmiddels is de kwestie opgepikt door alle Haagse gemeenteraadspartijen. Zij hebben middels een motie hun ongenoegen geuit. De motie moet de boete ongeldig maken. Van de Wiel is positief ingesteld en heeft er vertrouwen in dat de motie wordt aangenomen.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



the_rasmus_news5

WINNEN 2X2 KAARTEN THE RASMUS The Rasmus werd in 1994 opgericht toen de bandleden nog piepjong waren. Hun...

ingridnews.jpg2

MELKWEG KOMT MET INGRID MICHAELSON In 2008 deelden ze nog het podium met Jason Mraz in de Heineken Music Hall en...

REACTIES

Avatar Stofje
vr 20 feb 2009 17:01

Stofje Stoere jongen, die Van de Wiel. De gemeente is verantwoordelijk voor het straatbeeld, dus zijn zij gewoon bevoegd om Het Paard te sommeren dat bord weg te halen. Ik weet niet of Het Paard subsidie krijgt van Den Haag, maar alleen dáárom al kun je de gemeente beter te vriend houden. Daarbij zijn Heineken en Grolsch gewoon concurrenten van elkaar, dus om "het ene groene bord" te vergelijken met "een ander groen bord" gaat nergens over.

 0
Avatar Paul_Banks
vr 20 feb 2009 17:23

Paul_Banks Heeft meneer van de Wiel u iets misdaan? Of u begrijpt het niet helemaal, maar ik teken het graag voor u uit; het Paard had een Grolsch bord hangen, vervolgens zullen ze wel een nieuwe drankleverancier hebben (gebeurt zo vaak dat kroegen van soort bier wisselen) in dit geval Heineken dan is het toch niet zo raar om te denken dat je het Grolschbord (wat er legaal hing) mag vervangen door een Heinekenbord, dat ook nog een keer kleiner is.

Regels voor wat betreft aanzicht en regels in het algemeen zijn prima, maar dit heet spijkers op laag water zoeken.

 0
Avatar niesl2
vr 20 feb 2009 17:36

niesl2 Als gemeente ambtenaar zou ik ook proberen alles wat van Heineken afkomstig is uit m'n gemeente te weren :P

 0
Avatar Kolle
vr 20 feb 2009 17:59

Kolle En terecht. Als je van Grolsch overgaat op Heineken verdien je een boete.

 0
Avatar Solar.Cell
vr 20 feb 2009 19:01

Solar.Cell Bureaucratie probeert weereens alles moeilijker te maken dan nodig is, domme regeltjes altijd, hou het toch een realistisch

Heineken en Grolsch zijn zoiezo niet te zuipen xD

 0
Avatar Renzo
vr 20 feb 2009 19:03

Renzo Kolle schreef:
En terecht. Als je van Grolsch overgaat op Heineken verdien je een boete.


haha fantastische opmerking :D

 0
Avatar ProgDamien
vr 20 feb 2009 19:46

ProgDamien wat een gezeik zeg :P En ik ben het helemaal met Kolle eens!

 0
Avatar chantalvaneck
za 21 feb 2009 14:43

chantalvaneck Heeft de gemeente werkelijk niks beters te doen?

 0
Avatar Nvl8
zo 22 feb 2009 17:21

Nvl8 Gemeentes zijn echt geniaal.. wel een rotonde, niet een rotonde, nee we doen een drempel, nee haal weg een oversteekplaats, nee dat werkt ook niet. we doen het weer zoals het was.. Echt die mensen hebben geen leven

MAAAAR
Grolsch vervangen voor Heineken ... 10.000 euro is veels te weinig.... weet je hoeveel mensen er nu inwendig mishandeld worden....? :D:P

 0
Avatar Tabbueno
di 24 feb 2009 13:33

Tabbueno Houdt dit in dat ze nu geen 'beugels' meer serveren bij het Paard Café???
En dat was nou juist de '+' van deze tent, naast de muziek...

Jammer.

 0
Avatar Buttgeek
di 24 feb 2009 22:29

Buttgeek Nu ze Heineken serveren ga ik misschien ook eens naar 't Paard :)

En waarschijnlijk komt die boete toch wel, want ergens tussen de kleine letters zal vast wel geschreven staan dat zoiets onbenulligs direct gestraft moet worden. Stel je eens voor dat de Nederlandse ondernemer eens gewoon zijn werk kan doen en de economie nog een beetje kan redden...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.