In A Cabin With... de oceaan over

Door op 17 mei 2008 - 22:54 In A Cabin With... gaat de oceaan over. Met artiesten als Bong-Ra, Chop Wood (Coparck) en Maurits Westerik (Gem) in het schuitje en steden als Chicago, New York en Reykjavík voor de boeg, strijkt dit project de komende tijd weer in een aantal verschillende landen neer om muziek te maken en op te nemen.

In het kader van In A Cabin With... nodigt Maarten Besseling muzikanten uit om zich terug te trekken in een huisje, daar (samen) muziek te maken en op te nemen. De artiesten die hij meeneemt hebben nog niet eerder samengewerkt, voor ze aan deze intensieve samenwerking beginnen.

Dat dit project ook blijvende samenwerkingen oplevert, het resultaat van de In A Cabin With... sessie met singer-songwriter Pien Feith en Jelte Heringa (Durk Attaturk, Most Unpleasant Men). Zij zetten de samenwerking voort en schopten het als NEONBELLE al tot voorprogramma van Flip Kowlier en Tom Pintens; één van hun eerste optredens was zelfs als voorprogramma van Beirut in de grote zaal van Paradiso.

Ook de aandacht die de Amsterdamse singer-songwriter Arthur Adam krijgt is er niet minder om geworden nadat hij mee een Cabin in dook.

Het Nederlandse consulaat in Chicago vond dit project zo inspirerend klinken, dat ze In A Cabin With... uitnodigden om aldaar een sessie te komen doen. Andere consulaten volgden, waardoor er dit jaar een flink aantal sessies kunnen plaatsvinden. Naast Chicago zullen in Amerika ook sessies plaatsvinden in New York, Miami en California (speciale In A Camper With... sessie); verder staan Reykjavík (IJsland), Sicilië (Italië), Arhus (Denemarken) en Berlijn (Duitsland) in de planning.
Onder andere Bong-Ra, Chop Wood (Coparck), Maurits Westerik (Gem), Sonja van Hamel (Bauer) en wederom Jelte Heringa strijken neer in de verschillende steden, maar ook 'locale' artiesten doen mee, in bijvoorbeeld de Amerikaanse afleveringen van In A Cabin With....

Voor wie het resultaat van eerdere sessies wil horen: dit is gratis te downloaden op de website van In A Cabin With.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



The Black Keys2

WINNEN 2X2 KAARTEN THE BLACK KEYSAankomende zondag staat het geniale garageblues duo The Black Keys op het...

lessthanjake-news.gif10

LESS THAN JAKE TE ZIEN IN AMSTERDAM Het Amerikaanse Less Than Jake zal naast Area4 en Pukkelpop ook Nederland...

REACTIES

Avatar Benji
zo 18 mei 2008 14:16

Benji JAmmer dat die gast nu HELEMAAL geen tijd meer heeft voor bands die in zijn studio (Green Motel) willen opnemen...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.