Eric Burdon weigert afscheidsshow in Afas te spelen

Eric Burdon Afas afgelaste show
Eric Burdon weigert afscheidsshow in Afas te spelen
Door op Bezoekers van het afscheidsconcert van Eric Burdon & The Animals beleefden maandag een even korte als vreemde avond in Afas Live. De 78-jarige Burdon sprak kort het publiek toe maar weigerde op te treden, naar eigen zeggen omdat hij niet betaald was voor de show. Na zijn korte speech verliet de Brit iets na 20.00 uur het podium weer en bleek het optreden afgelast te zijn. Backstage vond er blijkbaar een opstootje plaats, want Burdon kwam even later terug op het podium om te vragen om politie-ondersteuning. Volgens hem was hij aangevallen door de promotor van de show.

Eric Burdon, die in 1962 The Animals oprichtte, is bezig aan zijn afscheidstournee. Hij zei gisteravond te waarderen dat het publiek was gekomen en schaamde zich enorm. Maar uit principe wilde hij toch niet optreden.

Update: inmiddels heeft Eric Burdon via een Instagrampost bekendgemaakt dat hij ook alle Duitse optredens die deze week gepland stonden heeft gecanceld. Hij zou vanavond in de Westfalenhallen in Dortmund spelen, waarna er nog vier shows zouden volgen. In de verklaring legt Burdon de schuld bij de promotor, het Duitse bedrijf Hohenstein Konzerte. Hij zegt met alle liefde de afgelaste concerten te willen inhalen.

Bezoekers van het Afas-concert kunnen contact opnemen met Eventim op 0900-1353. De organisator is nog niet met een officiële verklaring gekomen.
Onze fotograaf Filip Heidinga was gisteravond aanwezig en maakte de bovenstaande foto's.


Nada Surf Hoofd

NADA SURF MET NIEUWE TOUR NAAR PARADISO EN BOTANIQUEDe Amerikaanse rockband Nada Surf gaat weer op tournee. Op 1 april staan ze...

The Analogues

EXTRA AFSCHEIDSSHOW IN ZIGGO DOME VOOR THE ANALOGUES Wegens overweldigende belangstelling kondigen The Analogues vandaag een...

REACTIES

Avatar skabuoy
wo 02 okt 2019 00:11

skabuoy Bizar.

Dit gezegd hebbende : YAY!
Ik kon er niet bij zijn, maar hopelijk ga ik nu 'm nu wel een laatste keer zien.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.