Consumentenbond: ticketkoper moet ook servicekosten terugkrijgen bij afgelast concert

Dua Lipa
Consumentenbond: ticketkoper moet ook servicekosten terugkrijgen bij afgelast concert
Door op Volgens de Autoriteit Consument & Markt en de Consumentenbond zou Ticketmaster ook servicekosten terug moeten geven bij een verplaatsing of annulering van een concert. Dat gebeurt nu niet en dat is in strijd met de wet melden de belangenorganisaties aan NOS.

Concerten worden regelmatig verschoven omdat een artiest bijvoorbeeld ziek is of een tour moet uitstellen vanwege extra werk aan een album. Ook komt het voor dat een concert uitverkocht is en verplaatst wordt naar een grotere zaal op een andere datum om meer tickets te kunnen verkopen. Als de ticketkoper niet op een nieuwe datum bij het concert kan zijn dan kan het ticket geretourneerd worden. In de huidige situatie worden dan servicekosten niet vergoed bij Ticketmaster.

Volgens Ticketmaster is het laten plaatsvinden van de transactie en de afgifte van het entreebewijs een tweede dienst die wel is geleverd bij het kopen van een ticket. Daarom zou er geen restitutie van servicekosten zijn. Het bedrijf beroept zich op de algemene voorwaarden. "Als je het kaartje bij de organisator of het officiële verkooppunt kocht, heb je recht op het volledige bedrag terug, inclusief de betaalde servicekosten. Ook als de verkoper in de voorwaarden zegt dat hij deze niet terugbetaalt", zegt de Autoriteit Consument & Markt erover.

Verder is het ook niet in de haak dat servicekosten hoog kunnen oplopen bij grotere artiesten (bijvoorbeeld bij Pink 11,88 euro en bij Phil Collins 13,08 euro) terwijl de dienst hetzelfde blijft, meldt de Consumentenbond aan NOS. Door te klagen op sociale media zoals Facebook heb je meer kans om het volledige bedrag terug te krijgen volgens de Consumentenbond.Andy Burrows

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR ANDY BURROWS IN EKKO Andy Burrows komt terug naar Nederland! Hij drumde bij de band We Are...

Damon Albarn1

GORILLAZ EN BLUR-ZANGER DAMON ALBARN NAAR... De groep Gorillaz en de bands The Good, The Bad and The Queen en Blur komen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.