Zo bemachtig jij die zeer gewilde tickets!

review: The Doors Alive - 21/05 - Melkweg The Doors Alive
Zo bemachtig jij die zeer gewilde tickets!
Door sjoertb op 11 juni 2019 - 11:30 Je hoeft niet meer ouderwets te overnachten in de rij om de beste tickets van The Doors Alive te bemachtigen. Tegenwoordig staan we met zijn allen in een digitale rij. Je hebt geen slaapzak meer nodig en de koffie hoeft niet meer in de thermosfles. Toch brengt deze manier van in de rij staan weer andere uitdagingen met zich mee. Soms lijken kaartjes wel binnen twee seconden uitverkocht te zijn en dan sta jij met lege handen. Hoe vergroot je nou de kans dat jij een van die felbegeerde tickets bemachtigt? Er zijn verschillende sites waar je kaartjes kunt kopen. Ticketmaster, Eventim, Paylogic en Ticketpoint waren in 2017 de grootste, waarbij ticketmaster de koploper was.

Ticketmaster
Bij Ticketmaster zullen de volgende tips je helpen je kans op tickets te vergroten:
● Hoewel je misschien de neiging hebt om uren van tevoren in de rij te staan, heeft dit bij ticketmaster geen zin. Zorg ervoor dat je voor de ticketverkoop van start gaat aanwezig bent en je hebt een eerlijke kans op een goed kaartje. Of je nu heel vroeg of net of tijd op ticketmaster zit, je komt op een willekeurige plek in de wachtrij terecht. Zorg er echter wel voor dat je niet te laat bent, want dan krijg je een plekje achteraan.
● Wat je zeker niet moet doen is in dezelfde browser met meerdere tabbladen op ticketmaster gaan. Dit kan resulteren in een foutmelding tijdens het afrekenen, waardoor je uit de wachtrij wordt gekickt.
● Ook de pagina verversen in een no-go. Hoewel het goed kan gaan, kun je ook net de pech hebben dat je ververst op een verkeerd moment en achteraan in de digitale rij moet aansluiten.

Eventim
Iedere site heeft zo zijn eigen systeem. Zo raadt Eventim zijn kopers aan om de pagina te verversen wanneer ze al op de website zijn en de verkoop van start gaat. Daarna is verversen in de wachtrij, net zoals bij ticketmaster, ook een no-go. Daarnaast heeft het, in tegenstelling tot ticketmaster, bij Eventim wel zin om vroeger aanwezig te zijn. Vergeet ook niet van tevoren een account aan te maken om zo het bestelproces te versnellen!

Paylogic
Paylogic geeft in principe dezelfde tips als Ticketmaster. Wanneer je eenmaal door de wachtrij heen bent, moet je wel snel zijn. Je hebt namelijk maar vier minuten de tijd om je ticket te selecteren. Daarna heb je nog 20 minuten extra waarin je je bestelling kunt afronden.

Ticketpoint
Bij ticketpoint worden apparaten gefilterd die op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Zorg er dus voor dat je thuis bent of gebruik maakt van een portable hotspot wanneer je tickets wilt bestellen. Gebruik maken van openbaar Wifi is risky.

Laatste tip:
Waar je ook kaartjes koopt, zorg er altijd voor dat je voor de verkoop aanwezig bent, je snel handelt wanneer je door de kaartverkoop heen bent en dat je voldoende geld hebt! Desnoods kan je geld lenen bij je vrienden of familie om een teleurstelling te voorkomen. Het zou namelijk zonde zijn om mis te grijpen, omdat je bankaccount tekortschiet.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



festivalinfonieuwlogo

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: O.A. GOT7 IN ZIGGO...Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks...

Dermot Kennedy

DERMOT KENNEDY NAAR AFAS LIVE EN VORST NATIONAAL Dermot Kennedy is deze zomer nog te zien op Pukkelpop en Lowlandsd maar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.