Terugblik op de hits van Lady Gaga

Lady Gaga 2010
Terugblik op de hits van Lady Gaga
Door sjoertb op 26 mei 2019 - 18:44 Getalenteerd, veelzijdig en nog steeds jong, Lady Gaga heeft al een spectaculaire carrière neergezet en het lijkt erop dat dit nog maar het begin is. Sinds haar Monster Ball Tour in 2010, die haar 227 miljoen dollar opleverde, is Gaga een toonaangevende hedendaagse kunstenaar. Ons verslag van haar concert in Sportpaleis.

Gaga heeft negen Grammy Awards, een Academy Award en verschillende andere prijzen gewonnen waarmee ze een van de meest succesvolle vocalisten van het millennium is. Hieronder blikken we terug op de grote hits van de Amerikaanse zangeres.

Just Dance
Het debuutalbum van Gaga was een wereldwijd succes. "The Fame", uitgebracht in 2008, maakte van de zangeres een ster. Een van de grootste hits van dit album was "Just Dance", een lied geschreven door Gaga, Nadir Khayat en Aliaune Thiam.

Volgens Gaga werd het nummer geschreven in slechts 10 minuten met de bedoeling "een blij nummer" te maken. Met invloeden van R&B bereikte dit nummer de eerste plaats van de Billboard Hot 100 en mocht ze het zingen in de Super Bowl halftime show..



Poker Face
Een ander wereldwijd succes van het album "The Fame". Het bereikte de eerste positie van de Billboard Hot 100. Een van Gaga's eerste grote hits, "Poker Face" is nog steeds erg populair en zoals Gaga in het nummer beschrijft, is het eigenlijk een erg goede pokerstrategie om tegen tegenstanders te bluffen, wat fundamenteel is in deze sport.



Bad Romance
"Bad Romance" bereikte de tweede plaats van de Billboard Hot 100 en verbleef daar gedurende twee weken. Met invloeden van disco, synthpop en andere genres toonde de muziek opnieuw de kracht van Gaga met haar geweldige stem. Naast de wereldwijde bekendheid van Gaga's faam resulteerde het lied in twee Grammy Awards: Best Female Pop Vocal Performance en Best Short Form Music Video.



Telephone
Gaga en Beyoncé in een enkel nummer kon alleen maar in succes resulteren. Hoewel het niet hetzelfde bereik had als de drie bovengenoemde nummers, bereikte "Telephone" de derde plaats op de Billboard Hot 100.

Het nummer werd oorspronkelijk geschreven voor Britney Spears. De hoofdversie werd echter opgenomen door Gaga met Beyoncé. Vol met metaforen werd de muziek Grammy-genomineerd voor Beste Pop Samenwerking in 2011.



Alejandro
"Alejandro" werd goed ontvangen door critici en werd vergeleken met het werk van andere popreferenties zoals Madonna en ABBA. Met een controversiële videoclip werd het lied wereldnieuws. Michael Hubbard van MusicOM complimenteerde het lied als "briljant pakkend, bedrieglijk eenvoudig en heerlijk melancholisch."

Born This Way
Met de grote opkomst van elektronische rock en techno is 'Born This Way' een album dat ook invloed had op genres als disco, house, rock en anderen. Het meest succesvolle nummer op het album was de titelsong.

Het nummer bereikte zes weken lang de eerste plaats op de Billboard Hot 100 en consolideerde Gaga als een veelzijdige artiest. De teksten spreken over zelfvertrouwen en werden wereldwijd zeer goed ontvangen. Michael Cragg van The Guardian noemde het nummer een "disco-anthem". Andere critici zoals Nick Levine van Digital Spy gaven het nummer vijf van de vijf sterren.



Shallow
De meest recente van al haar hits, "Shallow", won de Academy Award voor Best Original Song. Het lied bekroonde het uitstekende werk van de zanger in de film "A Star Is Born".
Het nummer bevatte de acteur Bradley Cooper en het hielp het succes van de film. Shallow heeft al meer dan 600 miljoen plays op Spotify.



Andere opmerkelijke nummers
Met veel andere nummers die deel uitmaakten van de Billboard Hot 100, is het vrijwel onmogelijk om alle hits van Gaga in slechts één artikel te noemen. Daarom is het naast deze hierboven genoemde nummers de moeite waard om andere nummers te noemen die wereldwijd succes hebben gemaakt, zoals 'Edge of Glory', 'Applause', 'Paparazzi', 'LoveGame' en 'Million Reasons'.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Gelredome news

PAUL ELSTAK NAAR GELREDOME TER ERE 25E VERJAARDAG... Paul Elstak treedt op zaterdag 14 december op in de Gelredome ter ere van...

Paradiso logo nieuw

EMMETT TINLEY NA BIJNA ZEVEN JAAR WEER NAAR... De Ierse frontman Emmett Tinley , bekend van de band The Prayer Boat komt na...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.