De grootste concertzalen in Europa

AFAS Live sfeer concert
De grootste concertzalen in Europa
Door op Er zijn een hele hoop concerthallen, -zalen en -gebouwen in Europa. Allemaal met een eigen sfeer en eigen hoogtepunten, maar welke zijn eigenlijk de grootste en het meest bezocht? Waar kunnen de concerten gegeven worden, als het gaat om je favoriete band, artiest of klassieke orkest? Hier een lijstje met de grootste en meest bezochte concertzalen van Europa (er is voor gekozen om maximaal 1 zaal per land uit te lichten).

3Arena
We beginnen bij 3Arena, een concert en evenementenhal in Dublin - Ierland. 3Arena opende officieel haar deuren in 2008, onder de naam O2. In 2014 werd de naam veranderd naar 3Arena. Deze concert en evenementenhal, gesitueerd langs de rivier Liffey, heeft een capaciteit van maximaal 14.000 toeschouwers. 3Arena is een van de drukst bezochte muziekhallen ter wereld en trekt jaarlijks honderdduizenden toeschouwers.

Royal Arena
Royal Arena is een multifunctionele evenementen arena in Kopenhagen - Denemarken. De bouw begon in 2013 en in 2017 opende Royal Arena haar deuren voor het publiek. De capaciteit voor concerten bedraagt 16.000 personen.

Ziggo Dome
Dan komen we nu bij ons eigen land, bij de Ziggo Dome in Amsterdam. De concerthal in Amsterdam-Zuidoost werd geopend in 2012 en heeft ruimte voor 17.000 toeschouwers. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen de concerthal in Amsterdam. Daarmee heeft de Ziggo Dome het in zeer korte tijd tot de top 5 van meest bezochte concertzalen in de wereld weten te schoppen.

Palacio de Deportes
In Madrid - Spanje ligt het Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid. In 2005 opende de arena haar deuren nadat in 2001 een brand het gebouw dat sinds 1960 bestond verwoeste. De arena wordt gebruikt voor sportwedstrijden en concerten en heeft een maximale capaciteit van 18.000 toeschouwers.

MEO Arena
De Altice Arena, beter bekend als de MEO Arena in Lissabon Portugal, is een multifunctioneel arena gebouwd in 1998. De Altice Arena heeft een capaciteit van 20.000 personen, hiermee is deze arena één van de grootste evenementenhallen in Europa.

Lanxess Arena
Ook de Lanxess Arena in de Duitse plaats Keulen heeft een capaciteit van 20.000 personen, hiermee is de Lanxess Arena de grootste evenementenhal in Duitsland. Het gebouw is in 1998 gebouwd.

AccorHotels Arena
De AccorHotels Arena werd gebouwd in 1984 en stond voorheen bekend als Palais Omnisports de Paris-Bercy. De evenementen arena en heeft ruimte voor ongeveer 20.300 personen.

Manchester Arena
Manchester Arena is een multifunctioneel arena in Manchester, Groot-Brittannië Engeland. De Manchester Arena heeft een maximumcapaciteit van 23.000 personen en werd geopend in 1995.

Sportpaleis
De grootste evenementenhal in dit rijtje is evenementenhal Sportpaleis in Antwerpen, België. Het Sportpaleis is gebouwd in 1933 en biedt toegang voor 23.359 mensen.

Het vervoer naar je favoriete concert
Lekker een dagje of avondje weg naar een concert van je favoriete concert of band, maar hoe zit het met vervoer? Op vele parkeerplaatsen rondom arena's en evenementenhallen is het mogelijk je auto te laten staan voor een bepaald tarief per 24 uur. Wel zo makkelijk als je besluit met je eigen auto te gaan. Check even goed of je een goede autoverzekering hebt voor eventuele schade of pech onderweg. Vooraf je autoverzekeringen vergelijken is verstandig: je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Als je niet met de auto wilt, zijn er ook andere vervoersmogelijkheden om je favoriete concert bij te wonen, zoals de bus of trein. Soms gaan er zelfs partybussen naar de bestemming, indien de vraag groot genoeg is!Artis

PROGRAMMA ZOOMERAVONDEN IN ARTIS BEKEND: O.A. JEANGU...Deze zomer kun je weer genieten van de Zoomeravonden in Artis. Vanaf 1 juni...

Underworld1

UNDERWORLD NAAR ZIGGO DOME EN LOTTO ARENA Underworld pakt in november groots uit in Amsterdam en Antwerpen. Het...

REACTIES

Avatar Haario
di 21 mei 2019 19:10

Haario Is dit nou een zeer verhulde advertorial?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.