Gouden Greep 2007: The Opposites hebben meeste succes

Door Kip op 31 december 2007 - 11:40 Gisteravond werden de Gouden Greep awards uitgereikt in Desmet. De Gouden Greep is een hiphopprijs, uitgeschreven door Lijn5, State Magazine en 3VOOR12.

Grote winnaars waren The Opposites die maar liefst vier prijzen in de wacht sleepten, voor beste groep nationaal, beste album nationaal (voor Begin Twintig) en voor Dom, Lomp en Famous zowel de prijs voor beste nummer nationaal als beste clip nationaal.

Kanye West viel twee maal in de prijzen, voor beste artiest internationaal en met The Graduation voor beste album internationaal.
In de categorie beste groep internationaal kregen The Roots de meeste stemmen, Typhoon kreeg de prijs voor beste artiest nationaal.

Verder vielen in de prijzen: Rudeboy (lifetime achievement award), Snoop Dogg (beste live act internationaal), Opgezwolle (beste live act nationaal), Delic (beste producer nationaal}, The Flexican (beste DJ nationaal) en Kempi (beste mixtape met Mixtape 2: Rap 'n Borie).

Als belofte voor 2008 werd Dio aangewezen, Appelsap viel in de prijzen voor het beste feest. Omdat het bij rappen toch ook om dissen gaat, was er ook een prijs te winnen voor beste distrack. Deze prijs ging naar Extince voor zijn nummer Wee toch...


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Festivalinfo / Podiuminfo / Agendainfo awards39

GENOMINEERDEN AGENDAINFO AWARDS BEKEND; STEMRONDE...Laten we beginnen bij het begin. Namens de hele Festivalinfo en Podiuminfo...

Typhoon2

WINNEN: 3X2 KAARTEN TYPHOON Op vrijdag 11 januari zal Typhoon optreden in de Nieuwe Nor te Heerlen....

REACTIES

Avatar mtje
vr 04 jan 2008 16:14

mtje haha en alweer die kempi he, was te verwachten dat ie ook iets zou winnen..
Maar welke artiesten vind jij dan belachelijk :P extince, opgezwolle, typhoon, delic.. vind ik best begrijpelijk allemaal hoor :P

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.