Nieuwe Nor in Heerlen krijgt een nieuwe grote zaal

Nieuwe Nor
Nieuwe Nor in Heerlen krijgt een nieuwe grote zaal
Door RobZ op 14 maart 2018 - 13:34 Poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen krijgt een flinke uitbreiding. Het podium heeft op dit moment een maximale capaciteit van 400 bezoekers. Hier wordt een zaal voor tussen de 600 en 700 bezoekers aan toe gevoegd. Deze zaal wordt een aanbouw van de huidige Nieuwe Nor, die de naastgelegen percelen van het voormalige Studio 54 en het Kegelpaleis beslaat. Streefdatum voor de opening van de nieuwbouw is 20-02-2020.

Het is de bedoeling de Nieuwe Nor aantrekkelijker te maken voor tourende bands die in grotere zalen willen spelen. Er komt een bredere ontvangstruimte, ruimere trappen en toegangen en meer backstageruimte. Ook komt er een inpandige laad- en losplaats met ruimte voor een nightlinerbus, waar veel bands mee touren.

De provincie Limburg draagt 1,2 miljoen euro bij aan de uitbreiding. IBA (Internationale Bau Ausstellung) Parkstad stelt een vergelijkbaar bedrag ter beschikking. In totaal is er voor het project 5,7 miljoen euro nodig.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Effenaar_logo news

HEINO MET AFSCHEIDSTOUR NAAR EFFENAARAan het einde van het jaar wordt Heino alweer 80 jaar oud, een goed moment...

Pierce Brothers news

EUROPESE TOUR BRENGT DE PIERCE BROTHERS VOOR VIER... In september staan de tweelingbroers nog twee keer als support-act van Tash...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.