Recordaantal bezoekers voor concerten in 2016

publiek concert
Recordaantal bezoekers voor concerten in 2016
deel via whatsapp
Door op Volgens CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) kwamen er in 2016 een recordaantal mensen van 8,7 miljoen naar klassieke- en popconcerten. Hiermee is het oude record uit 2009 uit de boeken en is er zelfs een toename van 3% ten opzichte van 2015.

Dankzij de stijgende lijn in bezoekersaantallen zijn ook de inkomsten van entree, garderobe en merchandise gestegen. Deze lagen in het recordjaar 22% hoger dan in 2012, met name de horeca van de poppodia hadden het goed voor elkaar: daar steeg de opbrengst zelfs met 25% (een kwart) ten opzichte van dat zelfde jaar.

Niet geheel verrassend is dat in Amsterdam de meeste podiumkunstvoorstellingen (10.000) gegeven werden, verdeeld over grote podia als AFAS Live, de Ziggo Dome en de Arena. Dit is een vijfde van het totaal aantal optredens landelijk gezien. 38% van de mensen was dan ook in onze hoofdstad te bekennen.

Landelijk waren er bijna 20.000 concertoptredens, een stijging van ruim 12% ten opzichte van 2012. Dat jaar was een dieptepunt voor de hoeveelheid concerten dat gegeven werd, dit heeft te maken met de aangekondigde bezuinigingen in de culturele sector die in 2013 van kracht zouden gaan. Het gevolg was een achteruitgang van het aantal werknemers, ingehuurde krachten, vrijwilligers en stagiaires in die sector.

Bron: NOSdeel via whatsapp
Hedon

HARDSTYLE PIANIST LANGS DRIE POPPODIAGeen alledaagse combinatie: een pianist die op het podium hardstyle...

a balladeer

A BALLADEER SOLO OP TOUR DOOR HET LAND (O.A. NAAR... Gisteren schreven wij al dat Marinus de Goederen (a balladeer) naar Paradiso...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.

GERELATEERD NIEUWS