Poppodium Volt strijdt voor behoud diversiteit in popcultuur en zelfstandigheid

Poppodium Volt
Poppodium Volt strijdt voor behoud diversiteit in popcultuur en zelfstandigheid
Door sjoertb op 09 november 2017 - 15:26 In Sittard-Geleen zijn er plannen om Poppodium Volt onder te brengen bij cultuurbedrijf De Domijnen dat een groot deel van de culturele sector in het gebied voor zijn rekening gaat nemen.

Poppodium Volt wil liever zelfstandig zijn en vreest dat door deze constructie de culturele diversiteit terugloopt. Het culturele aanbod zou dan een soort "eenheidsworst" worden. Met de actie 'Of Je Worst Lust?!' en de bijbehorende petitie wordt er gevraagd om steun. Op de website van Volt is meer informatie en de petitie te vinden.

De beroepskrachten van Volt vinden het onverstandig het poppodium onder te brengen bij De Domijnen. Ook omdat het cultuurbedrijf relatief nieuw is en geen begrip is in de regio zoals Volt dat wel is.

Tweemaal wordt er actie gevoerd op een zaterdag en op donderdag 30 november is er een gratis toegankelijke slotavond met muziek.

Zaterdag 11-11 / binnenstad Sittard / 13:30 - 17:00
Zaterdag 18-11 / binnenstad Sittard / 13:30 - 17:00
Donderdag 30-11 / Poppodium Volt / 20:00 - 02:00


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



festivalinfonieuwlogo

DEZE WEEK IN DE VOORVERKOOP: O.A. SCORPIONS, LE...Het concert- en festivalnieuws volgt elkaar in razend tempo op. Omdat we ons...

Daniel Docherty

NEDERLANDSE TOUR VOOR SCHOTSE SINGER-SONGWRITER... Als straatmuzikant begon hij met optreden. Daniel Docherty schreef zijn...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.