Technofeest in Concertgebouw afgelast na schade aan plafond

dixon
Technofeest in Concertgebouw afgelast na schade aan plafond
Door ThomasS op 26 mei 2017 - 13:06 Afgelopen nacht is een technofeest in het Amsterdamse Concertgebouw stilgelegd, omdat er gruis naar beneden kwam vanaf het plafond.

Nu.nl meldt dat een woordvoerder van het Concertgebouw het als volgt kon verklaren. Het plafond van het beroemde gebouw bestaat uit kwadranten, die zijn omlijst met stucwerk. Een van die lijsten boven het podium in de Grote Zaal is losgekomen en daarbij is wat gruis naar beneden gevallen. Hierop is besloten het feest te stoppen. "Niemand is in gevaar geweest", aldus de woordvoerder.

Voor alle zekerheid is de hele lijst verwijderd. Over de oorzaak kan de woordvoerder nog niets zeggen, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Geplande repetities en concerten gaan gewoon door.

Het feest werd rond 1.00 uur 's nachts beëindigd, terwijl dj's Job Jobse en Dixon (zie foto) eigenlijk nog een paar uur langer door zouden moeten gaan. Er waren zo'n duizend bezoekers in de zaal. Het plafond hing vol met luidsprekers, discoballen, lampen en lasers.

Bron: Nu.nl


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paradise Lost

PARADISE LOST VOOR SHOWS NAAR UTRECHT EN TILBURGDe metalband Paradise Lost heeft nieuwe tourdata bekend gemaakt. Ook...

TivoliVredenburg

BRITSE BAND HURTS IN DECEMBER NAAR TIVOLIVREDENBURG De Britse band Hurts , bestaande uit het duo Theo Hutchcraft (zang) en Adam...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.