Kovacs en Brent Vanneste te gast in AB bij vertoning rockopera Gutterdämmerung

kovacs
Kovacs en Brent Vanneste te gast in AB bij vertoning rockopera Gutterdämmerung
Door op Iggy Pop, Josh Homme, Lemmy, Henry Rollins, Slash, Grace Jones, Tom Araya en Mark Lanegan... om er maar enkele te noemen. Ja, de cast van de stille film Gutterdämmerung is niet minder dan legendarisch. Gutterdämmerung is een film die een projectie combineert met livemuziek en indrukwekkende technische effecten. Bjorn Tagemose tekent met zijn creatie voor dé rockopera van de 21ste eeuw. Nadat de film op Rock Werchter al het dak van The Barn blies, komt de voorstelling opnieuw langs in Belgie, voor een rock n’ roll-avond in de AB.

Niemand minder dan Belgisch rock & roll wonder Brent Vanneste van Steak Number Eight komt de Gutterdämmerung band vervoegen voor een guest appearance. Vanneste schreef zijn eigen loeiharde versie van Carmina Burana speciaal voor de show, op vraag van regisseur Bjorn Tagemose die hem een ‘natural born rockstar’ en een geniale songwriter noemt.

Na zijn guest appearance op de Gutterdämmerung première in Berlijn werd Vanneste zelfs uitgenodigd om voorprogramma te spelen voor Mastodon, via het management van Mastodon & Slayer.

Ook de Nederlandse Kovacs maakt in de AB een guest appearance. Bjorn Tagemose noemt haar de meest fenomenale stem die hij ooit mocht horen, en vergelijkt haar met een mix tussen Nina Hagen, Dionne Warwick en een white trash Grace Jones. Ze mag alvast ook Grace Jones tot haar fans rekenen, sinds de première in Londen. Beide artiesten spelen volgens Tagemose vanuit hun gut, net zoals Iggy en Grace.

Tickets kosten 30 euro, de avond vindt plaats op 9 februari in AB te Brussel.
Rondé

RONDÉ IN MEI MET DEBUUTALBUM OP TOUR (O.A. MEZZ EN... RONDÉ gaat in mei op tour met hun debuutalbum. De band speelt vijf shows in...

primus

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: U2, PRIMUS, THE SHINS... Het concert- en festivalnieuws volgt elkaar in razend tempo op. Omdat we ons...

REACTIES

Avatar Triarc
do 12 jan 2017 16:15

Triarc Was op Werchter echt indrukwekkend! Dus als je twijfelt, doen!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.