nieuws: Toekomst Vooruit in Gent veiliggesteld

vooruit.jpg
Toekomst Vooruitin Gentveiliggesteld
deel via whatsapp
Door Cartman91 op 10 januari 2017 - 11:55 De toekomst van het Belgische kunst- en muziekcentrum Vooruit in Gent is veiliggesteld. Het pand verkeerde in slechte staat en moest gerenoveerd worden, maar daar was geen geld voor. Hierdoor zou de toekomst van het centrum onzeker zijn.

"We stelden veel problemen vast aan de gevels, de daken en het schrijnwerk", zegt architect Wouter Callebaut in gesprek met de de Belgische krant De Standaard.

"Er is betonrot en vorstschade. De gevels en de daken werden in 1985 een eerste keer gerestaureerd. Onze opdracht is om het monument in stand te houden. Zonder gezond monument is geen goede exploitatie mogelijk."

Tussen 1980 en 2000 waren er al herstelwerkzaamheden aan het gebouw verricht, maar dit bleek onvoldoende te zijn.

Nu heeft de Vlaamse regering 7,6 miljoen euro er voor vrijgemaakt (totale kosten bedragen 9,5 miljoen euro). Waar de laatste 2 miljoen vandaan moet komen is onduidelijk, vermoedelijk dat Vooruit dat uit eigen zak vandaan moet halen.


deel via whatsapp
Sons of Kemmet

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR BRITSE JAZZBAND SONS OF KEMET Sons Of Kemet is een Britse jazzband. De band bestaat uit saxofonist en...

TivoliVredenburg

80-JARIGE COUNTRYSTER KRIS KRISTOFFERSON NAAR... Kris Kristofferson heeft een lang muzikaal leven achter de rug. De beste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.

GERELATEERD NIEUWS