TivoliVredenburg in eerste jaar begrotingstekort van 1,7 miljoen

TivoliVredenburggroot
TivoliVredenburg in eerste jaar begrotingstekort van 1,7 miljoen
Door Anjelica op 28 oktober 2014 - 15:41 TivoliVredenburg heeft in hun openingsjaar al te maken met een begrotingstekort van 1,7 miljoen euro, dit schrijft 3voor12 vandaag op hun website.

In de 'tussenreportage Tivolivredenburg' die vandaag in de Utrechtse gemeenteraad gepresenteerd werd, wordt ook duidelijk dat het tekort volgend jaar nog verder op zal lopen naar zo'n 2,5 miljoen en uiteindelijk wordt er vanaf 2016 gerekend op een structureel tekort van 1 miljoen euro.

Eerder werd al bekend dat de Hertz-zaal te maken heeft met een geluidslek en reparatie hiervan kost het poppodium eenmalig 300.000 euro. Verder moeten er voor 2,8 miljoen euro aanpassingen aan het gebouw worden uitgevoerd (extra beveiligingscamera's, verlichting, brandmelders etc.) en de concerten die verplaatst moeten worden kosten ook nog eens een miljoen extra.

Deze extra kosten resulteren in een huurverhoging van 130.000 euro per jaar waarvan de gemeente al heeft aangegeven deze in ieder geval voor de eerste twee jaar op zich te nemen. Daarna wordt gekeken of de popzaal zelf voor deze extra kosten kan opdraaien.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



paradisoonews.jpg

NIEUWE NAMEN VOOR DAVID BOWIE-TRIBUTE IN PARADISO Jacco Gardner, Bent van Looy, Sofie Winterson, Anneke van Giersbergen, Jacco...

Daniel Lanois

DANIEL LANOIS NAAR CULTUURPODIUM BOERDERIJ Daniel Lanois geeft op zaterdag 11 april een concert in Cultuurpodium...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.